Bu akşam arkadaşlarımla dizi izlemek için benim evimde buluşuyoruz ve ben de hem sağlıklı, hem de lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak için mutfağa girdim. Dışarıda satın alınan cipslere pek prim vermediğimden ev yapımı cipsler yapmayı tercih ediyorum. En beğendiklerimin tariflerini sizler ile paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
PIRASALI YUFKA CİPSİ
MALZEMELER
1 dal pırasa
1 küçük havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Az tuz
Az karabiber
1 adet yufka
Üzerine sürmek için zeytinyağı
YAPILIŞI: Pırasaları ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Pırasa ve havucu 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevirerek pişiriyoruz. 1 adet yufkayı açıyoruz ve yarısına pırasalı harçtan sürüyoruz. Diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Yarım ay şeklinde olan yufkanın üzerine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz. Dilediğimiz şekillerde kesip fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derecede 10-12 dakika kadar pişiriyoruz.
DUKAN CİPSİ
MALZEMELER
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı kepekli un
Süt
Pul biber
Kekik
Nane
Kimyon
Tuz
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve kaşık yardımıyla ince tabaka halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında 20 dakika sertleşene kadar pişiriyoruz.
PORTAKAL CİPSİ
MALZEMELER
Kan portakalı
YAPILIŞI: Öncelikle portakalları güzelce yıkıyoruz ve olabildiğince ince dilimliyoruz. İnce ince dilimlediğimiz portakalları havlu kağıt üzerine koyup fazla suyunu alıyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Fırınımızı fanlı ayarda 80 derecede çalıştırıyoruz. 1 saat arayla dilimleri ters çeviriyoruz. Bu işlemi, portakallar tamamen kuruyana kadar uyguluyoruz. Takır takır kuruyan portakalları fırından alıyoruz ve soğuduktan sonra cam bir kavanozda muhafaza ediyoruz.