İdilika'nın Mutfağı'nda, kitleleri peşinden sürükleyen diyetlerin olmazsa olmaz reçetelerinden örnekler vermek istedim. Araştırmalar, yulafın besleyici, lif bakımından zengin ve sağlıklı bir kilonun korunmasına yardımcı en mükemmel besinlerden biri olduğunu söylüyor. Hacminin 25 katı kadar su emdiği ve midede yer kaplayarak tokluk hissi verdiği bilimsel verilerle kanıtlanan yulaf kepeğinin en ateşli savunucu, Dr. Pierre Dukan, ''Bize en çok liflerin mucizesi katkı sağlayacaktır" demiş. Canan Karatay, yumurtanın uzun süre haşlandığında, çevresindeki sarı bölgenin yanlarında yeşil-gri renk görünümünün, yumurtanın doğallığını kaybetmesine sebep olduğunu söylüyor. Yumurtadaki trans yağ artıyormuş ve istenilen fayda sağlanmıyormuş. Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...
ÇIRPILMIŞ YUMURTA
MALZEMELER
4 adet orta boy yumurta
2-3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Yumurtaları hafifçe çırpıyoruz. Sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz. Tereyağını bir tavada eritiyoruz, yumurta karışımını döküp tuz ve karabiber serpiyoruz. Yumurtaları spatula yardımıyla kenardan ortaya doğru karıştırarak pişiriyoruz.
KETOJENİK PUDİNG
MALZEMELER
2 adet olgun avokado
30 gr. şekersiz kakao
2 yemek kaşığı şekersiz badem sütü
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
YAPILIŞI: Malzemenin tümünü robota atıp çekiyoruz. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
DUKAN KREBİ
MALZEMELER
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 adet yumurta
1 çay bardağı yağsız süt
Baharat
YAPILIŞI: Yulaf kepeği, yumurta ve sütü çatalla çırpıyoruz, baharat ekliyoruz. Yağsız yapışmaz tavaya, tava soğukken kepçe ile döküyoruz. Göz göz olunca arkasını çevirerek pişiriyoruz