İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, tam mevsimine uygun çok sağlıklı ve bir o kadar pratik tariflere yer veriyorum. Son zamanların en popüler konusu olan detoks beslenmeyi araştırdım ve öğrendim ki; detoks, vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmaktan başka bir şey değil.
KARA BUĞDAY KÖFTESİ
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN:
1 su bardağı haşlanmış kara buğday
1 adet yumurta
1 su bardağı kara buğday ekmeği içi (toz haline getirilmiş)
Yarım su bardağı pişmiş ve rendelenmiş havuç
Tuz
Karabiber
PİŞİRMEK İÇİN:
1 adet yumurta
1 kase kara buğday unu
1 kase ekmek kırıntısı
Galeta unu
YAPILIŞI: Bütün köfte malzemesini bir kaba alarak elimizle iyice yoğuruyoruz. Ardından köfte şeklini veriyoruz. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.
YEŞİL ÇORBA
MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 avuç brokoli
1 adet kabak
1 adet kereviz
2 adet pırasa
3 adet yeşil biber
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
Tuz
Zerdeçal
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi bir tencereye koyup üzerine su döküyoruz. Sebzeler haşlanınca Hindistan cevizi sütü ekleyip blendarda çekiyoruz.
PEKMEZLİ YEŞİL SALATA
MALZEMELER
SALATA İÇİN:
1 demet taze nane
1 demet roka
1 demet reyhan
6 adet çeri domates
5-6 dilim köy peyniri ya da keçi peyniri
1 avuç çilek
1 kase haşlanmış buğday
SOSU İÇİN:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı pekmez
YAPILIŞI: Tüm salata malzemelerini minik minik doğrayarak salatayı servis edeceğimiz kasemize yerleştiriyoruz. Sos malzemesini ayrı bir kasede çırpıp salatanın üzerine döküyoruz.