Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurup tezgahta açın. Büyükçe bir bardak ağzıyla yuvarlak çıkarıp tart kalıplarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Labne peyniri, yoğurt ve balı karıştırıp bir krema hazırlayın ve tart kalıplarının içine paylaştırın. Üzerine çilekleri dizin.
MALZEMELER
200 gr. çilek
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Krema için:
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı bal
?ARPACIK SOĞANLI TAVUK
Ayıklanmış arpacık soğanları suda beş dakika haşlayıp yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış tavuğu, sarımsağı, soya sosunu, susamı, kekik ve pul biberi kattıktan sonra tavuk kızarana kadar kavurmaya devam edin.
MALZEMELER
200 gr. arpacık soğan
500 gr. tavuk göğsü
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam
Kekik, pul biber, tuz
?KABAKLI MAKARNA
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın. Kabakları doğrayıp az suda haşlayıp süzün. Kıyılmış bademi, dereotunu, haşlanmış kabağı, peyniri, çam fıstığını harmanlayıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı katın, makarnayla karıştırın.
MALZEMELER
2 su bardağı makarna
2 adet kabak
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı çiğ badem
2 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. tulum peyniri
1/2 demet dereotu