Herkese merhaba, pandemi döneminde metabolizmanızı güçlendirecek, sizi hastalıklara karşı koruyacak şifa deposu tariflerim var...
Bol C vitaminli portakalları ile mis kokulu ve lezzetli kurabiye, şifa deposu bol C vitaminli bir salata, limonlu kolay mı kolay bir limonlu muhallebi ve mandalina soslu tart görünümlü nefis bir kek hazırladım size...
PORTAKALLI KURABİYE
MALZEMELER
250 gr margarin
1 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
7-8 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta akı
İri kıyılmış ceviz veya toz şeker
YAPILIŞI: Derin bir kaba oda ısısındaki margarin, yumurta sarısı, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve sıvı yağı alıp yoğuruyoruz. En son kabartma tozu ve un ilave ediyoruz. Minik parçalar alıp yuvarlıyoruz. Önce ayrılan yumurta akına sonra da toz şekere buluyoruz. 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
LİMONLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
4-5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
9-10 damla limonun suyu
1 paket vanilya şekeri
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri tencereye koyup ocağa alıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
NARENCİYE SOSLU KEK
MALZEMELER
KEK İÇİN:
2 orta boy yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
2.5 çay bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
28 cm. tart kalıbı
JÖLE İÇİN:
1 su bardağı mandalina ya da limon suyu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
4-5 yemek kaşığı şeker
1 vanilya
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserde çırpıyoruz. Sonra süt, sıvı yağ, su ve vanilya ekleyip, çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave ediyoruz. Yağlanmış olan tart kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Diğer yandan narenciye suyu, şeker, vanilya, nişastayı iyice karıştırıp, sonra kıvam alınca ılımaya bırakıyoruz. Soğumuş kekin üzerine döküyoruz ve süslüyoruz.
VİTAMİN SALATASI
MALZEMELER
1 adet pancar turşusu
1 adet havuç
1 adet turp
1/2 adet elma
1 adet greyfurt
1 yemek kaşığı nar
1/4 demet roka
Sebze filizi
SOSU İÇİN:
1 adet greyfurt suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı frenk soğanı
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri doğruyoruz. Sosu hazırlayıp, üzerine döküyoruz.