
Bulgurun üzerine bir su bardağı ılık su ekleyip 30 dakika bekletin. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ve yumurtayı koyun, macun kıvamına gelene kadar yoğurup küçük köfteler yapın. Kaynayan tuzlu suda beş dakika haşlayın. İki su bardağı su, salça, zeytinyağı ve baharatları beş dakika kadar pişirin, içine köfteleri koyup beş dakika kaynatın.
MALZEMELER

500 gr. ince köftelik bulgur

1 adet yumurta

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

3 diş sarımsak

Kırmızı pul biber, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar
KROKET DOLMASI
Patatesleri haşlayıp ezin. Doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine halka halka doğranmış havuçları katıp beş dakika soteleyin. Kıyılmış mantarları da ekleyip iki dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Patateslere un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına iç harçtan koyup yuvarlayarak köfte şekli verin. Yağda kızartın.
MALZEMELER

3 adet patates

15-20 adet mantar

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet havuç

1/2 demet maydanoz

4 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

Tuz, karabiber
MEYVELİ KEK
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Meyveleri soyun ve küp şeklinde doğrayın. Una bulayıp keke ilave edin. İri doğranmış kayısı ve cevizi katıp karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp fırında pişirin.
MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 çay bardağı su

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1'er adet portakal, ayva ve elma

7 adet kuru kayısı

10 adet ceviz