1 adet nar
1 adet karnabahar
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Karnabaharı ince ince kıyın, limon suyu, süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Nar taneleri ve kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Ciğerli iç pilav
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
100 gr. ciğer
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
2 adet domates
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
Kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletin. Tereyağını eritin, üzerine fıstık, rendelenmiş soğan, kuş üzümü ve kabuk tarçını koyup kavurun. İçine pirinci ekleyin. Et suyu, şeker, rendelenmiş domates ve baharatları koyup pişirin. Ciğeri küp küp doğrayın ve 10 dakika soteleyin. Ciğer ve kıyılmış dereotunu pilava ekleyip karıştırın. Demlendirip servis yapın.
Nohutlu yayla çorbası
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane
Pirinci yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine çırpılmış yoğurt ekleyip iki dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohutları da çorbanın içine ekleyip birlikte beş dakika daha kaynatın. Çorba pişince nane, kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak ilave ederek servis yapın.