Ünlü şef Gürkan Topçu, yaklaşık dört yıldır devam eden televizyon programlarından sonra izleyicilerinden gelen talep üzerine pratik yemek tariflerinin yer aldığı bir kitap yazdı. "Sosyal medyadanbize ulaşan izleyicilerimiz, tarif istiyordu.
Bunun üzerine kitap çalışması başlattık" diyen Topçu, kitabını ve etle olan serüvenini GÜNAYDIN'a anlattı.
51 TARİF VAR
¦
Bir kitap çıkardınız. Kitabınızdan bahseder misiniz?
Dört yıldır kendi programımızı yapıyoruz. Yaklaşık 180 bölüm çektik.
Programlardan sonra izleyicilerimiz sosyal medyadan mesajlar aracılığıyla bizden tarif istiyordu.
Bunun üzerine kitap çalışması başlattık.
'Ünlü Tarifleri' isimli ilk kitabımızı çıkardık.
Kolay bulunan malzemelerle, rahatlıkla hazırlanan pratik tariflerin yer aldığı bir kitap oldu. Kitapta toplam 51 tarif var. Demet Özdemir, Serkan Çayoğlu, Özge Gürel, Fatma Toptaş, Sinan Akçıl gibi ünlü isimler de en sevdikleri yemeklerle katkıda bulundu.
'Kitabın ön hazırlığı yaklaşık sekiz ay sürdü.
Kitabın fotoğraf çekimleri için kullanılan etler ise daha sonra hayvan barınakları ile paylaşıldı.
¦
Bir Türk markası oluşturmayı başardığınıza inanıyor musunuz?
Tabii ki... Bizim Dubai, Arabistan ve Katar'da şubelerimiz var. Hedefimiz, beş yıl içinde 100 şubeye ulaşmak. Yeni markamız Mr. Asado için gelen teklifleri değerlendiriyoruz.
Mr. Asado Burger lezzetlerini franchise modeliyle ülke geneline ve dünyaya yaymak istiyoruz.
Bir yıl içerisinde yurt içinde ve yurt dışında 10'dan fazla şube açarak, sektördeki iddiamızı göstereceğiz. Türk markaları olarak dünyanın her yerinde olalım, ben bununla gurur duyarım.
FASTFOODU SEVDİK
¦
Son dönemlerde sanki daha çok fast food tüketiyoruz. Bu konuda neler diyeceksiniz?
2018 yılında en çok burger, ardından da pizza tüketmişiz.
Ülke olarak fastfoodu sevmeye başladık ama aynı zamanda bilinçlendik.
Çünkü el yapımı burger yemek istiyoruz. Biz de özellikle ebeveynlerin çocuklarına güvenle yedirebileceği bir menü hazırladık.
Bu sektörde çok fazla seçeneğimiz olsa da biz ne yersek oyuz.