Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Altın Baklava Film Festivali'nin dördüncüsü, önceki gün gösterimler ve söyleşilerle başladı. HKÜ tarafından gelenekselleşerek her yıl yapılan festival, sinema severleri bir araya getirdi. Yurt içinde ve yurt dışında okuyan üniversite öğrencilerinin, kurmaca ve belgesel film kategorilerinde yarıştığı festival, bugün görkemli bir gala gecesiyle sona erecek. Yarışmanın, sinema sektörünün gelişmesine ve eser üreticilerinin tanınmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.
STRIK'IN FİLMİNE BÜYÜK İLGİ
Sinemaya ilgi duyan gençlere kendilerini göstermek için bir fırsat oluşturan festival kapsamında önceki gün, Avustralya'da yayınlanan 'Blue Heelers' ve 'Headland' dizileriyle adını duyuran, Hollywood'da 'Tepenin Gözleri 2' ve 'Newcastle' gibi filmlerde rol alan Boşnak asıllı oyuncu Reshad Strik ile keyifli bir söyleşi yapıldı. Söyleşi öncesi Türkiye'de 'Diriliş: Ertuğrul' ve 'Filinta' gibi dizilerde de rol alan Strik'in 'Ludwig Von Sarajevo' adlı kısa filmi gösterildi. Öğrenciler, Strik'in filmini büyük bir ilgiyle izledi. Ünlü oyuncu, film çekmek isteyen gençlere şu tavsiyede bulundu:
"Sinema ile uğraşmak için bu işi çok sevmeniz gerekir. Gençlere en büyük tavsiyem şu: Karşınıza çeşitli zorluklar çıksa da pes etmeden çalışın ve hedefinize ulaşmaya çalışın."
EN İYİ FİLMLERİ SEÇECEKLER
Nebahat Çehre'nin başkanlığını üstlendiği 4. Altın Baklava Film Festivali'nin jürisinde; Keremcem, Ekin Türkmen, Coşkun Aral ve Prof. Dr. Rengin Küçükerdoğan yer alıyor. Belgesel ve kurmaca kategorilerinden seçilecek ilk üç film, bu akşam yapılacak olan gala gecesinde ödüllendirilecek.
'HEDEFLERİNİZ EVRENSEL OLSUN'
4. Altın Baklava Film Festivali'nde önceki gün savaş fotoğrafçısı, gazeteci ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral öğrencilerle buluştu. Öğrenciler, Aral'ın, 'İslam'ın Renkleri' isimli belgeselini izledi. Hayat tecrübelerini gençlerle paylaşan Aral, şöyle konuştu: "İş yaşamım boyunca hep objektif oldum, belgelerle konuştum. Sizler de objektif olun ve daima somut verilerle konuşun. Gaziantep'e gelmişken; Antep mutfağından bahsetmek istiyorum; kesinlikle çok başarılı, lezzetli ve kaliteli. Bu başarının altında kalite ve lezzetin dışında; Gaziantep'in iyi tanıtımları ve evrensellik hedefi var. Gaziantep'te şunu fark ettim; burada kimse kalitesiz iş yapmıyor, insanlar işlerini iyi yapıyor ve önemsiyor. Siz de işinizi iyi yapın, önemseyin ve en iyi olmak için çalışın. Burada çoğunuzun işi TV, sinema, tasarım vs. olacak ama şunu unutmayınız ki; işiniz yerel dahi olsa sizin daima hedefleriniz evrensel olsun."