8 KİŞİLİK
Brokolileri tel süzgeç içine koyun ve kaynayan tuzlu suda üç-dört dakika haşlayın. Süzgeçle beraber sudan çıkarın ve renginin bozulmaması için soğuk suya koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.
MALZEMELER
1/2 kg. brokoli
1 çay kaşığı tuz
1 paket spagetti makarna
200 gr. yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
4 KİŞİLİK
Kuru erikli et
Eti tereyağında kavurun, yağını süzerek bir tabağa aktarın. Tavada kalan yağa dövülmüş ceviz, su ve kızılcık suyu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra kavurduğunuz eti ilave edin.
Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Kuru erikleri 10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
1 kg. kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
10 çorba kaşığı kızılcık suyu
200 gr. çekirdeksiz kuru erik
Tuz
6 KİŞİLİK
Kuru kabak tatlısı
Kabukları temizlenmiş kabağı irice doğrayın. Üzerine şekeri döküp kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca karanfil, tarçın ve limon suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları fırın kabına dizin, 180 derecedeki fırında 15 dakika kadar fırınlayın. Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.
MALZEME LER
700 gr. bal kabağı
2 su bardağı şeker
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
1 adet limon suyu
1 çay bardağı ceviz içi