200 gr. brokoli
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın. Kırmızı biberi de uzun şeritler halinde kesin. Bir tencereye su koyup kaynatın, üzerine çelik bir süzgeç yerleştirin. Sebzeleri içine koyup 20 dakika pişirin. Servis tabağına aktarıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
Kıymalı patlıcanlı börek
8 adet milföy hamuru
İç harcı için:
200 gr. kıyma
2 adet közlenmiş patlıcan
1 soğan
1 tutam maydanoz
100 gr. dil peyniri
Tuz, karabiber
Soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun. Doğranmış patlıcanları ekleyin. Baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Milföy hamurlarının uçlarını birleştirip dikdörtgen şekilde açın. Kenarlara bir parmak kalınlığında şeritler kesin. İç harcı ortasına koyup dil peynirini üzerine koyun. Kenardaki şeritleri çapraz olarak kapatın. Fırın tepsisine koyun, üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında pişirin.
Elmalı turta
3.5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmaları rendeleyin. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip kavurun. Cevizi ekleyip ocaktan alın. Tart hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Hamurdan üzeri için bir parça ayırın ve diğer hamuru bir kabın tabanına yayın. Soğuyan harcı üzerine dökün. Kalan hamuru şeritler halinde üzerine döşeyin. 200 derecedeki fırında pişirin.