Yumurta aklarını kar haline getirin. Üzerine fındık, badem ve şekeri ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve unu katıp karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kaşıkla döküp 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
2 yumurta akı
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış çiğ badem
2 çay bardağı şeker
KAŞARLI KÖFTE
Patatesleri iyice yıkayın. Üzerine baharatları ve zeytinyağını gezdirin, dilimleyip fırına verin. Pişmesine yakın sivri biberleri ve domatesleri üzerine yerleştirin ve beş dakika daha pişirin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurun. Elinizle açıp içine pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip pide gibi kapatın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
600 gr. kıyma
4 adet taze patates
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet soğan
150 gr. kaşar peyniri
4 dilim pastırma
Kimyon, kekik, kırmızıbiber, tuz, karabiber
OTLU OMLET
Yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Yumurta, kıyılmış yeşillikler ve tuzu karıştırın. Tereyağını tavada eritin, üzerine yumurtalı karışımı dökün. Tavanın üzerine kapak kapatarak her iki yüzünü de üçer dakika pişirin.
MALZEMELER
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış pırasa
2 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı