Eti yıkayıp bir tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar, kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte beş dakika soteleyin.
Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin.
Birkaç dakika daha pişirin.
MALZEMELER
400 gr. arpacık soğan
400 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Patates mücveri
Haşlanmış patatesleri ve soğanı bir kabın içine rendeleyin. Üzerine doğranmış taze soğanı, maydanozu ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Kızgın yağın içine kaşık kaşık dökerek kızartın.
MALZEMELER
2 adet haşlanmış patates
3 adet taze soğan
2 adet yumurta
150 gr. kaşar peyniri
1 adet soğan
4 çorba kaşığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
Tuz, karabiber
Elmalı pankek
Yumurta, süt ve unu çırpın. Kabukları soyulmuş elmayı küp şeklinde doğrayın. Elma, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı sütlü karışıma ilave edip karıştırın. Eritilmiş tereyağını da ekleyip tekrar karıştırın.
Karışımdan birer kepçe alarak az yağlanmış sıcak tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı