Arpacık soğanların kabuklarını soyup üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Üzerine toz şekeri ekleyerek renkleri hafifçe pembeleşene dek tereyağında sote edin. Kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Yağlı kağıt serilmiş tartölet kalıplarına karışımı paylaştırın. Milföy hamurlarını unlu zeminde kalıpların kenarlarından yarım parmak sarkacak büyüklükte açın ve soğanların üzerine döşeyin. 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
400 gr. arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
2 dal taze soğan
4 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Limonlu muhallebi
Unu tereyağında kavurun, sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyin ve 10 dakika mikserle çırpın. Muhallebi ılınınca limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tepsiye tereyağı sürün, şeker serpin. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri yayın, spatulayla düzeltin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limon
1 adet yeşil limon
2 paket kepekli bisküvi
Ispanaklı çorba
Tavuğu haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini doğrayıp tavuk suyunda haşlayın. Unu iki çorba kaşığı tereyağında kavurun, soğuk sütü ilave edip bir taşım kaynatın. Bu sosu ıspanakların üzerine gezdirin, tavukları katın. Pul biberi, kalan tereyağında pembeleştirip çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapın.
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
1/2 kg. ıspanak kökü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz, pul biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi