Arpacık soğanları ve mantarları tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ve sütü üzerine koyup koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuz ve karabiberi serpip servis tabağına alın.
MALZEMELER
20 adet arpacık soğan
150 gr. mantar
1 adet soğan
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
ÜZÜMLÜ MİLFÖY
Yumuşamış milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Toz şeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin, ocaktan alıp içine üzüm tanelerini koyun ve iki dakika bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyun.
MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
ISPANAKLI SARMA BÖREK
Ispanakları ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezin. İçine ıspanakları ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı yayın, üzerine harçtan sürün ve rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıkı sıkı dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.
MALZEMELER
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kg. ıspanak
150 gr. peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, pul biber