Hepinize iyi haftalar. Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda işten eve geldiğinizde acil şekilde ailenize yapabileceğiniz hem besleyici, hem de doyurucu bir menü hazırladım.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğinizzaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Sevgiyle kalın...
PORTAKALLI HELVA
MALZEMELER


1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

50 gr. tereyağı

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

1 portakalın suyu

Yarım portakal kabuğu rendesi

1.5 su bardağı su

1 tarçın çubuğu
YAPILIŞI: Öncelikle toz şeker, portakal kabuğu rendesi, su ve portakal suyunu bir kasede karıştırıyoruz. Tereyağı ve sıvı yağı tavaya koyup eritiyoruz. Üzerine irmiği ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan irmiklerin üzerine portakallı karışımı döküyoruz ve tarçın çubuğunu da bütün olarak koyup demlenmeye bırakıyoruz.
PÜF NOKTASI
İsterseniz su yerine süt de kullanabilirsiniz.
BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI
MALZEMELER

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı haşlanmış buğday

1 büyük kase yoğurt

1 yemek kaşığı un

Et suyu
SOSU İÇİN:

2 kaşık kuru nane

2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Haşlanmış nohut ve buğdayı 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Ayrı bir yerde terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un ve et suyunu karıştırıyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ılıtarak çorbaya ilave ediyoruz. Üzeri için tereyağını eritip altını kapatıyoruz ve kuru nane ilave edip karıştırıyoruz. Pişen çorbanın üzerine döküyoruz.
KÖFTELİ KEBAP
MALZEMELER

600 gram dana kıyma

2 dilim ıslatılmış bayat ekmek

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Kimyon
ÜZERİ İÇİN:

100 gram tereyağı
DOMATES SOSU İÇİN:

3 çorba kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

Yarım fincan zeytinyağı
SERVİS İÇİN:

Tırnaklı pide

Közlenmiş domates

Közlenmiş biber

Yoğurt
KÖFTESİ İÇİN: Bir kaba kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra iki-üç saat buzdolabından dinlendiriyoruz. Hazırladığımız köfte harcından parçalar koparıp şekil veriyoruz. Köfteleri ızgarada kızartıyoruz. Tırnaklı pideleri küçük küçük kare şeklinde kesiyoruz.
DOMATES SOSU İ
ÇİN: Küçük bir tencerede domates salçasını, suyu, zeytinyağını pişiriyoruz. Servis tabağına pideleri yerleştiriyoruz. Pidelerin üzerine domates sosunu döküyoruz. Domates sosunun üzerine köfteleri yerleştiriyoruz. Tereyağını eritip köftelerin üzerinde gezdiriyoruz. Közlenmiş domates ve biber ile süsleyip yoğurt ile servis ediyoruz.