İslam alemi için aç olanı anlama, huzur ve bereket manası taşıyan Ramazan'ın coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı ayda, sevdiklerimize de gerek iftar gerekse sahurda yapılacak lezzetli yemekler oldukça araştırılıyor. Bu bağlamda, 'Bugün iftarda ne yemek yapsam?' sorusu sofralarına lezzet katmak isteyenler için yoğun bir şekilde sorgulanıyor.
Haberimizin detaylarından, Ramazan'ın 19. günü için yapabileceğiniz birbirinden lezzetli iftar menüleri ve yemekleri bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İşte, sizin için seçtiğimiz bugünün menüsü;
BAKLA ÇORBASI
MALZEMELER
TERBİYESİ İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI
Yıkanıp uçları ayıklanmış taze baklaları ince kıyın. Soğanı küp doğrayın. Derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup kızdırın. Önce soğanı sonra baklaları ekleyip kavurun. Sıcak su ve et suyu ekleyip baklalar iyice yumuşayana kadar 15-20 dakika kaynatın. Diğer yandan da terbiye için yoğurt, yumurta ve unu bir kaseye alıp çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp azar azar terbiyeye ekleyip karıştırın. Ilınan terbiyeyi de çorbaya ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan aldığınız çorbaya ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak servis yapın.
DOMATESLİ KUZU ŞİŞ
MALZEMELER
MARİNESİ İÇİN:
YAPILIŞI
Eti marine etmek için, rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp bir kaba alın. İçine zeytinyağı, rendelenmiş sarmısak, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Eti karışıma ekleyip, buzdolabında 2 saat bekleterek marine edin. Daha sonra çöp şişlere bir parça et, bir adet kiraz domates olmak üzere dizin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada çevirerek pişirin. Yeşilliklerle birlikte sıcak servis yapın.
KABAKLI PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
ÜZERİNE:
YAPILIŞI
Kabakları temizleyip 4 cm'lik parçalar halinde kesin. Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Pirinci yıkayın. Margarini bir tencerede eritin. Pirinç ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Yumurtaların sarılarını çırpın. Üzerine sıvı yağ, pirinç, kabak, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış soğan ve dereotunu da ekleyin ve tekrar karıştırın. Diğer tarafta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Tahta kaşıkla kabaklı karışıma ekleyip yedirin. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına yayın. Rendelenmiş gravyer peynirini pilavın üzerine serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
CACIK
MALZEMELER
YAPILIŞI
Yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Kıyılmış nane ve salatalığı ilave edin. Dövülmüş sarımsağı ekleyip, tuzunu da ayarladıktan sonra, istediğiniz kıvama göre suyunu katın. Çırpıcı ile iyice çırptıktan sonra buz ekleyip, servis yapın.
PUDİNGLE YAZ GÜLLACI
MALZEMELER
PUDİNGLİ KREMA İÇİN:
GÜLLAÇ İÇİN:
...