İslam alemi için aç olanı anlama, huzur ve bereket manası taşıyan Ramazan'ın coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı ayda, sevdiklerimize de gerek iftar gerekse sahurda yapılacak lezzetli yemekler oldukça araştırılıyor. Bu bağlamda, 'Bugün iftarda ne yemek yapsam?' sorusu sofralarına lezzet katmak isteyenler için yoğun bir şekilde sorgulanıyor.
Haberimizin detaylarından, Ramazan'ın 8. günü için yapabileceğiniz birbirinden lezzetli iftar menüleri ve yemekleri bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İşte, sizin için seçtiğimiz bugünün menüsü;
SÜLEYMANİYE ÇORBASI
MALZEMELER
KÖFTESI İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI
Köfte için tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Tereyağında kızartıp kenara alın. Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve süzün. Soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarımsağı rendeleyin. Temizleyip yıkadığınız ıspanakları küçük doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritip önce soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine havuç, patates ve kabak ilave edin. Birkaç dakika kavurup domatesi ekleyin. 1-2 dakika sonra ıspanak ve un ilave edip kavurun. Üzerine et suyu, su, haşlanmış mercimek ve tuz ekleyin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra köfteleri tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
ZEYTİNYAĞLI SOĞAN DOLMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Soğanlardan çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine irice kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, zeytinyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, hepsini robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip, üzerine
1 bardak suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişmeye bırakın. Soğuk servis yapın.
PRATİK KUŞBAŞI TANDIR
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tereyağının yarısını düdüklü tencereye alıp kızdırın ve eti ekleyin. Kapağı açık olarak karıştırmadan 5-6 dakika mühürleyin. Daha sonra karıştırın ve diğer kısımlarını da 5-6 dakika mühürleyin. Üzerine maden suyu, tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte düdüğü çıkana kadar pişirin. Düdüğü çıktıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Servis etmeden önce üzerine kalan tereyağını ekleyip şöyle bir çevirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
AKDENİZ SALATASI
MALZEMELER
FRANSIZ SOS İÇİN:
YAPILIŞI
Akdeniz yeşilliklerini salata kabına yerleştirin. Ayrı bir kasede hardal, sirke, limon suyu, tuz, zeytinyağı ve yoğurdu iyice çırpın. 1 dakika bekletin. Yeşilliklerin üzerine bir tutam soya filizini ekleyin. Onun üzerine de minik mısır koçanlarını, mısır taneleri ve havuçları koyun. Diğer yanda sos malzemesini iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
KAYMAKLI BAYAT EKMEK KÜNEFESİ
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI
ŞERBET için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Baget ekmeği dilimleyin. İki dilim ekmeğin arasına dil peyniri yerleştirip, antepfıstığı serpin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Ekmek dilimleri bitene dek işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak ekmek dilimlerinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.
...