İslam alemi için aç olanı anlama, huzur ve bereket manası taşıyan Ramazan'ın coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı ayda, sevdiklerimize de gerek iftar gerekse sahurda yapılacak lezzetli yemekler oldukça araştırılıyor. Bu bağlamda, 'Bugün iftarda ne yemek yapsam?' sorusu sofralarına lezzet katmak isteyenler için yoğun bir şekilde sorgulanıyor.
Haberimizin detaylarından, Ramazan'ın 5. günü için yapabileceğiniz birbirinden lezzetli iftar menüleri ve yemekleri bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İşte, sizin için seçtiğimiz bugünün menüsü;
İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ 5. GÜN
Közlenmiş Patlıcan Çorbası
MALZEMELER
Üzeri için:
YAPILIŞI
Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve bir kaşıkla ezin. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine patlıcan ve ince kıyılmış domatesi ekleyin. Nişastayı sütle açıp tencereye ilave edin. Et suyunu tencereye katın ve bir-iki taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp çırpılmış yumurta akı, muskat, beyaz biber ve tuz katın. Yeniden ocağa oturtun. Kekiği ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp, ince kıyılmış domatesi hafifçe çevirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
PÜF NOKTASI
Aşçının notu: Patlıcanı, alüminyum folyoya sararak ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz.
BOŞ BÖREK
MALZEMELER
YAPILIŞI
Yufkalardan birini düz bir zemine serin. 1 adet yumurtayı derin bir kapta çırpın ve yufkanın her tarafına fırça yardımıyla sürün. Sonra yufkayı 3 parmak genişliğinde sarın. Yufkayı sardıktan sonra 2'şer parmak genişliğinde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Elde ettiğiniz yufka parçalarını kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kabaran boş börekleri dilerseniz peynir, zeytinle dilerseniz bal veya reçelle birlikte sıcak olarak servis yapın.
?ELBASAN TAVA
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ilave edip 1-2 kez çevirin ve suyu katın. Et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra kemiklerinden ayırıp iri parçalar halinde didikleyin. Tuz, karabiber, pulbiberle karıştırın ve porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kaba alıp, topak kalmayana dek birlikte iyice çırpın. Etin haşlama suyunu üzerine ekleyip yeniden karıştırın. Daha sonra fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
PÜF NOKTASI
Hazırladığınız beşamel sosa farklı bir lezzet eklemek için rendelenmiş muskat veya dövülmüş damla sakızı da ilave edebilirsiniz. Elbasan tavayı et yerine tavuk ile de hazırlayabileceğiniz gibi porsiyonluk kaplar yerine büyük bir fırın kabında da pişirebilirsiniz. Tatar Mutfağı'na ait bir yemek olan kuzu sorpa, üzerine tereyağında yakılmış pulbiber gezdirerek de servis yapılabilir.
MEVSİM SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Küp doğradığınız domatesleri, yapraklarını kıydığınız rokayı, maydanozu, soğanı ve salatalık soyacağı ile dilimlediğiniz ve kısık ateşte zeytinyağında hafif kızarttığınız kabakları salata kasesine alın. Üzerine zeytinyağını, bir çorba kaşığı balzamik sirkeyi, karabiberi ve tuzu ilave ederek hafifçe harmanlayın. Üzerine parmesan dilimlerini yerleştirip servis yapın.
KEMALPAŞALI SAKIZLI MUHALLEBİ
MALZEMELER
Muhallebi için:
Kemalpaşa tatlısı için:
...