Yüzyıllar önce kadınların tüylerden kurtulmak için kullandıkları çam sakızı ağdası, hem tüylerin azalmasına yardımcı oluyor hem de uzun süre çıkmamasını sağlıyor. Günümüzde kullanımı hala devam eden bu tüy alma yöntemi, kozmetik dünyasında ve marketlerde satılıyor. Yapımı oldukça kolay olan çam sakızı ağdası, diğer yöntemlere göre çok daha etkili. Çam sakızı yöntemiyle alınan tüyleri kökünden almanın yanı sıra cildi havalandırarak bol oksijen almasını sağlıyor üstelik kokusuyla da ferahlık veriyor. Bu yöntemi vücudunuzdaki tüm bölgelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
ÇAM SAKIZI AĞDASI NASIL HAZIRLANIR ve NASIL KULLANILIR?
-Cezvede suyu kaynatın daha sonra kabın içerisinde bulunan çam sakızı kavanozunu bu suyun içerisine koyun.
-10 -15 dakika beklettikten sonra çıkartabilirsiniz. Kıvamı akışkan değil, sakız gibi olmalıdır. Bu adımda içerisine su kaçmamasına dikkat edin.
-Elinizle ağdanın sıcaklığı kontrol edin. Dayanabileceğiniz ısıda olan ağdayı, mutfağınızda bulunan mermerin ya da betonun üzerine kullanacağınız miktarda dökün.
-Biraz ılık hale geldikten sonra iki parmağınızla çam ağdayı kaldırıp, sakız gibi uzatıp katlayın.
-Bu adım çam sakızının özdeşleşip sarı bir hale gelmesine sağlayacaktır.
-Hazır hale gelen bu ağdayı istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye yapıştırın. Bu adımda cildinizin temiz olmasına, terli veya ıslak olmamasına özen gösterin.
-Yapışan ağdayı eski bir atlet veya pamuklu kumaşı kesip üzerine bastırın. Biraz bekledikten sonra iyice yapışan ağdayı bir kerede hızlıca çekin.
-Daha sonra sabunla güzelce yıkayarak temizleyebilirsiniz.