Kapari bitkisinin faydalarını merak etmeye başladıysanız hemen açıklayalım…
SERBEST RADİKALLERE KARŞI SAVAŞIYOR
Kapari içeriğinde kuersetin ve kaempeferol etken maddeleri bol miktarda bulunmaktadır. Sağlık açısından pek çok önemli faydaları bulunan bu iki madde, güçlü birer antioksidandırlar ve serbest radikallere karşı vücudu savunmaktadırlar.
Bu bitki ekilen yerlerde veya tohumunun sıçramış olduğu yerlerde kendiliğinden yetişir. Sulama veya başka bir işlem gerekmez.
AKCİĞER KANSERİNİ YÜZDE 50 ENGELLİYOR
Yapılan bilimsel araştırmalara göre kapari bitkisini tüketen kişilerde akciğer kanseri riskinin % 50 azalttığını ortaya çıkmıştır.
İçerisinde bol miktarda flavonoid barındıran bu bitki, kanser hastalarının kan değerlerinde düşük olan trombosit sayısını arttırır ve kanserle mücadele için vücuda önemli bir takviye vermiş olur.
KARACİĞER YAĞLANMASINI ÖNLER
Kapari ve zengin kuersetin içeren besinler , karaciğere çok faydalıdırlar. Karaciğer yağlanmasını önlerler ve karaciğer fonksiyonlarını önemli ölçüde düzenlemektedirler.
Aynı zamanda MS ve ülser hastası olan kişilerin bol miktarda kapari tüketmeleri tavsiye edilir.
Kapari, en çok flavonoid içeren gıdalardan biridir. İçeriğindeki flavonoidler sayesinde antioksidan ve antienflamatuar etkisi belirgindir. A ve E vitamini bakımından zengindir.
100 gram çiçek tomurcuğunda 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid bulunur. Lif oranı yüksektir.
Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir.
Trombosit sayısını arttırdığı için kanser hastaları için şifalıdır.
Kapari nasıl yenir?