Badem Bağışıklık Sistemi Güçlendirir: Bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için birçok maddeye ihtiyacı vardır. Bu maddelerden bir tanesi de alkalidir. Badem, alkali açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Bu madde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. Aynı zamanda çeşitli hastalıklara neden olan sağlıksız koşulları bertaraf eder. Alkali 'katkısı ile birlikte, E vitamin karışımı ile birlikte badem güçlü bir antioksdiana dönüşür. İşte bu karışım sonucu bağışıklık siteminde onlarca hatta yüzlerce hastalığa neden olan serbest radikalleri yok eden mükemmel bir antioksidan ortaya çıkar. Bademin bol miktarda içerdiği E vitamini kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır ve kalp sağlığını korur. Bununla ilgili olarak yapılan araştırmalar E vitamini oranı yüksek olan insanların kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski diğer insanlara göre %30-40 daha azdır.
CEVİZ
Ceviz içeriğindeki sağlıklı yağlar, lifler, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için son derece faydalı bir yiyecektir.
-Antioksidan bakımından zengindir. Antioksidan özelliği içeriğindeki E vitamini, melatonin, polifenol sayesindedir.
-Sağlıklı bireylerde yapılan bir araştırmaya göre kötü kolestrolün ceviz tüketimini sonrasında azaldığı görülmüştür.
-Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.
-Omega-3 bakımından zengin olan ceviz kalp hastalığı riskini azaltır.
YER FISTIĞI
Çerez olarak tüketilen aynı zamanda tatlılara lezzet katmak için kullanılan yer fıstığı sağlığımıza mucizevi faydalar sağlıyor..
Protein, yağ ve E vitamini açısından zengin bir besin olan fıstıkta B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri de bulunuyor..
- Kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlar.
- Zihinsel ve bedensel yorgunluğu gidermede yardımcıdır.
- Öğrenmeyi kolaylaştırır.
- Kalp sağlığına iyi gelir
- Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.
- Başta meme, prostat ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.
- Bağışıklık sistemini destekler.
- Kandaki şeker oranını ayarladığı için şeker hastalarına faydalıdır.
.
BALIK
Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncimizi artırmada etkili bir rol oynuyor
- Bağışıklık sistemini koruyor.
- Omega3 deposu.
- Zeka gelişimine fayda sağlıyor.
- Kalp sağlığını koruyor.
- Kemikleri güçlendiriyor.
- Hücreleri onarıyor.
- Depresyondan koruyor.
- Diyabet riskini azaltıyor.
FINDIK
- Magnezyum, çinko, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip olan fındık, E ve B vitaminleri. Öte yanda protein değeri de oldukça yüksektir.
- Enerji kaynağıdır, vücudu güçlendirir.
- Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları giderir. Kalp ve damar sağlığına fayda sağlar.
- Ceviz ve badem gibi kalp ritmini düzenler, kolesterolü düşürür.
- Düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp krizi riskini azaltır.
- Sağlıklı kemik gelişimini destekler, anemi tedavisine yardımcı olur.
- Hamilelik döneminde tüketilen fındık, annenin mineral gereksinimi karşılar.
- Varislere iyi gelir, cildi güzelleştirir.
- Cinsel gücün artmasını sağlar.
YUMURTA
- İyi kolesterolün yükselmesini sağlar. Yumurta, içerdikleriyle iyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığı gibi sorunlara karşı koruma mekanizması oluşturur.
- Kas ve kemik gelişimi için önemlidir. Yüksek miktarda protein içeren yumurta, kas ve kemik gelişiminde önemli rol oynar.
- Vücudu besleyici bir yapıya sahiptir. İçerdiği birçok vitamin ve amino asit ile insan vücudunu karma bir şekilde besler.
- Beyin sağlığı için oldukça yararlıdır. Kolin maddesini içeren yumurtanın yararları arasında beyin sağlığına iyi gelmesi de bulunuyor. Olası hafıza kaybı probleminin önüne düzenli olarak yumurta tüketerek geçebilirsiniz.
- Meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünün görülme riskini azaltır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Göz sağlığı için oldukça yararlıdır
- Göz bozukluklarına iyi gelir.
- Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu demir seviyesini arttırır.
ÜZÜM
Beyin gelişimi için gereklidir
Unutkanlığı karşı şifa olduğundan öğrencilere bolca önerilmektedir. Özellikle üzümün kurusu, beyin gelişimi açısından destekleyici olmaktadır.
Alzheimer'a iyi gelir
Üzüm Alzheimer hastalığından muzdarip hastalarda amiloid-beta peptit seviyelerinin azaltılmasında yardımcı olur. Üzüm beyin sağlığını da koruyarak, beynin işlevlerini düzenli bir şekilde yerine getirmnesine yardımcı olur.
Bağırsakları çalıştırır
Üzüm hazımsızlığı gidererek bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Meme kanserinden korur
Yapılan araştırmalara göre üzüm içerdiği antioksidanlar açısından meme kanserine iyi geldiği bilinmektedir. Günde bir kase veya bir bardak tüketilen üzüm suyunun meme kanserine bağlı gelişen tümörleri engellediği ortaya çıkmıştır.
Üzüm cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir
Üzüm genel cilt sağlığı için faydalı bir meyvedir ve cilt bakım ürünlerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Üzüm fitokimyasal ve antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Üzüm ayrıca cilt sağlığı için hayati önem taşıyan C vitamini bakımından zengindir.
Kansızlığa iyi gelir
Aynı zamanda soğuk pres olarak satılan üzüm pekmezinin kansızlığa iyi geldiği söylenmektedir. Günde bir kaşık tüketilen üzüm pekmezi kansızlığı gidermeye yardımcı olur.
Üzümün en önemli faydaları arasında güçlü antioksidan özelliği yer alır. Meyveler arasında en güçlün antioksidanın üzümde olduğu bilinmektedir.
Aynı zamanda üzüm, yorgunluğun giderilmesini ve stresin atılmasına yardımcı olmaktadır.
PEKMEZ
Pekmezin ve pekmezli suyun sağlığa faydaları şöyledir;
-Pekmez Kan Yapar.
-Kabızlık ve Diğer Sindirim Problemlerini İyileştirir.
-Kalp Sağlığını Güçlendirir.
-Stresle Savaşır.
-Kanseri Önler.
-Dayanıklılık ve Enerjiyi Artırır.
-Kas ve Kemikleri Güçlendirir.
-Uyku Problemlerini Giderir.
Yeşil Yapraklı Sebzelerin Faydaları
- Karalahana: A, C, K, B6 vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum açısından yüksek değerlere sahiptir. ...
- Brokoli filizi: C, K, A vitaminleri, demir ve kalsiyum içerir. ...
- Ispanak. Demir, kalsiyum ve hemen hemen tüm vitaminleri İçerir. ...
- Lahana. Lahana kanserle savaşan en iyi sebzedir.