YAZ AYLARINDA DONMUŞ VİŞNENİN KIŞ AYLARINDA KULLANILMASI OLDUKÇA SAĞLIKLIDIR
Vişne fitokimyasallar (hastalıklarla mücadele eden bitki bileşikleri), antioksidanlar ve C vitamini gibi önemli besinler içermektedir. Bu küçük kırmızı meyve, kanserin önlenmesi için yararlıdır, iltihabı azaltır, kalp sağlığını geliştirir.
Yaz aylarında donmuş vişnenin kış aylarında kullanılması oldukça sağlıklıdır. Şaşırtıcı olan şey donmuş vişneler besin değerinin hiçbirini kaybetmez. Vişne, enflamasyonu kesen, antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip, kalp sağlığını destekleyen ve hatta kanserle mücadele eden bileşiklerle doludur. Bu bileşikler de tümörlerin büyümesini inhibe ettiği ve kanser hücrelerini sağlıklı olanlara zarar vermeden öldürdüğü görülen, kersetin ve ellagik asittir. Bu sunmuş olduğu faydalarının yanında vişnenin kalori miktarı da oldukça düşüktür.
VİŞNENİN FAYDALARI
Antioksidan zengini meyve
Vişne kırmızı meyveler grubunda yer almaktadır. Kırmızı meyve ve sebzeler, antioksidanlar bakımından zengindir. Fitokimyasallar, parlak renkli meyve ve sebzeleri renkli renkleriyle verir. Antosiyaninler, özellikle, sağlıklı dolaşımını teşvik eder, uygun sinir fonksiyonunu sağlar ve kanser karşıtı özellikler sunar.
KANSERİ ÖNLER
Vitamin C ve antosiyaninlere ek olarak, vişne, çok sayıda araştırma çalışmasında (kansere yol açan) üç hastalıkla mücadele eden kimyasallarla yüklüdür. Bu güçlü kimyasallar arasında perilil alkol, limonen ve ellagik asit bulunur. Sadece kiraz her üç kimyasal maddeyi içerir. Özellikle meme, akciğer, karaciğer, deri ve kolon kanserine karşı koruyucudurlar.
GECE RAHAT UYUMANIZI SAĞLAR
Gece yatmadan önce tüketilen bir kase vişne veya 1 bardak vişne suyu rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olmaktadır. Çünkü vişne doğal olarak uykudan sorumlu bir hormon olan melatonin açısından zengindir. Araştırmalar, vişnenin takviye edilmesinin melatonin seviyelerini arttırdığını ve uyku kalitesini ve süresinin uzamasına yardımcı olduğunu göstermektedir.
ARTRİT VE GUT BELİRTİLERİNİ AZALTABİLİR
Vişnenin sıklıkla eklem ağrısı ve iltihaplanma gibi artrit semptomlarını azalttığı iddia edilir. Yapılan bir çalışmada vişne ve vişne suyunun en sık görülen artrit tipi olan osteoartritli kadınlarda inflamasyonu azalttığı gözlemlenmiştir.
PARKINSON VE ALZHEIMER HASTALIĞINI ÖNLER
Parkinson ve Alzheimer gibi dejeneratif beyin bozukluklarının kısmen oksidatif strese neden olduğu düşünülmektedir. Vişne ve vişne suyunun, büyük miktarlarda antioksidanlar ve beyin hücreleri üzerinde koruyucu etkileri olabilecek diğer yararlı bitki bileşikleri içerdiği bilinmektedir.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Vişnenin en önemli faydalarından birisi de bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemi vücudumuzda herhangi bir hastalığın gelişmesine engel olmaktadır. Vişne bağışıklık sisteminize bir destek sunmak için kanıtlanmış birçok vitamin, mineral ve faydalı bitki bileşenleri içermektedir.