KİRAZ
Mevsiminde yiyeceğiniz kirazlar, hem besin değerleri sayesinde, hem de eklem ağrısı, enflamasyon ve tutulmalara iyi geldiği için beslenme düzeninize harika bir ek olacaktır. Kiraz antioksidan dolu bir meyvedir. Bilimsel çalışmalar 20 gün boyunca günde 10-15 kiraz yemenin ağrı kesicibir etkisi olduğunu göstermektedir. Eğer bu meyveyi beslenme düzeninize eklemeyi düşünmüyorsanız, yerine vişne de tüketebilirsiniz.
ANANAS
Ananasın zengin bir C vitamini ve antioksidan kaynağı olduğunu biliyoruz, ayrıca kabızlığa da iyi gelir ve detoks için etkilidir. Bunlara ek olarak, eklem ağrılarını tedavi etmek için hazırlanan bir beslenme düzenine de ananas ekleyebilirsiniz. Ananas içerdiği bromelayin sayesinde enlafamsyona karşı en etkili meyvelerden birisidir. Bromelayin kan çıbanı ve şişliklerin yanı sıra travma veya ameliyat sonrası eklem şişliklerinin tedavisinde de etkilidir. Ananası kahvaltılarınızı lezzetlendirmekte kullanabilirsiniz.
NAR
Her mevsim nar bulmak için yerel pazarları veya organik manavları gezmeniz gerekebilir ama eğer bulmayı başarırsanız sağlığınız için çok iyi bir şey yapmış olursunuz. Bu güzel renkli tane tane meyvenin içerisinde gerçekten çok güçlü antioksidanlar bulunmaktadır. İster tane tane yiyin ister suyunu için, günlük beslenme düzeninize nar eklediğinizde etkisini kısa sürede göreceksiniz. Ayrıca çeşitli çalışmalar bu meyvenin kıkırdak doku ve kemik hasarını da önlemeye yardım ettiğini ve enflamasyon ağrısını azalttığını kanıtlamıştır.
ÇARKIFELEK
Yumuşak dışı, hoş kokusu ve ağızda dağılan içi ile çarkıfelek meyvesi pek çok kişinin favorisidir. Çarkıfelek meyvesi şişmiş veya hasar görmüş eklem ağrılarına iyi gelen egzotik bir meyvedir. Çeşitli çalışmalar 30 günlük bir süreç boyunca bu meyveyi tüketmenin hem eklem ağrısı ve rahatsızlıklarını azalttığını, hem de eklemlerin daha iyi çalışmasını sağladığını göstermektedir. Çarkıfelek meyvesi egzotik bir meyve olduğu için tüm yıl boyunca bulamayabilirsiniz; ancak manavınızda görürseniz, kaçırmayın. Bu meyveyi ister suyunu sıkarak isterseniz de salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.
HURMA
Hurma hem büyüleyici tadı hem de dokusu nedeniyle çok sevilen bir meyvedir. Hurma vitaminler, mineraller ve özellikle polifenolleraçısından çok zengindir. Bu sayede kemik dokusunun yenilenmesini sağlar, enflamasyonu azaltarak eklem ağrısını dindirir.
Günlük beslenme düzeninize 6 adet hurma eklemelisiniz. Güzel bir kahvaltı için, çeşitli yemişlerle karıştırıp sıcak yulaf ezmenize ekleyebilirsiniz. Hem genel sağlığınız için iyi bir şey yapmış olursunuz, hem de bedeninize güne başlamak için ihtiyacı olan yakıtı verirsiniz.
İNCİR
Hem kabızlık tedavisi için hem de eklem ağrılarını yatıştırmak için, incir her zaman iyi bir seçenektir. Taze incir çok besleyici olmasına rağmen uzmanlar meyvenin içindeki polifenollerden tam anlamıyla yararlanabilmek için kuru incir tüketilmesini öneriyor. Bu tatlı atıştırmalık hem enflamasyonu azaltıyor hem de kıkırdakları güçlendiriyor. Günde sadece 4 kuru incir yemeye başlayarak etkisini kısa sürede görebilirsiniz. Eğer incir sizin için çok tatlıysa, yanında ceviz veya fındık gibi yemişlerle tüketebilirsiniz.
ÜZÜM
İster siyah, ister kırmızı,ister yeşil olsun… Üzümün her hali çok lezzetlidir. Meyve olarak veya meyve suyu olarak tüketilen üzüm sağlıklı ve aktif bir yaşam için tam bir hazinedir. Ayrıca üzüm çekirdeklerini atmamalısınız! Üzüm çekirdekleri de çok şifalıdır. Üzüm çekirdeği yağı, eski uygarlıklardan günümüze kadar eklem ağrılarının tedavisinde kullanılmıştır.
Hiç uzun bir ömrün sırrını merak ettiniz mi? O sır üzüm. Enerji dolu uzun bir ömür için üzümleri günlük beslenme düzeninize ekleyin. Ayrıca üzümler artrit kaynaklı eklem ağrısı, kemik zedelenmesi, gut ve kalp damar sorunlarına da iyi gelir. O minik tanelerin içinde boyundan büyük bir şifa gizlidir.