DÜŞÜK RİSKİNE NEDEN OLAN; KIZARTMALAR VE CİPSLER
Bilimsel araştırmalara göre kızartma ve cipslerde akrilamid maddesi bulunuyor. Bu madde kansere, hamilelikte ise düşüğe sebep oluyor. Nedeni ise akrilamid maddesinin yüksek ısıda ortaya çıkması. Kızartma ve cipslerin yapılış şeklini düşünecek olursak bu konuda yapılan çalışmaların ne kadar haklı olduğunu görmüş oluruz. Düşük tehlikesi yaşamamak ve sağlığınızı korumak için 9 ay boyunca kızartma ve cipslerden uzak durmalısınız. "Aşerme" durumuna gelince; anne karnındaki hiçbir bebeğin, kanser yapan bir maddeye ihtiyacı yoktur. Kendi canınızın istediği şeyler için bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın, düşük tehlikesi yaşamayın.
BİTKİ ÇAYLARI
Doktor tavsiyesine değil komşu tavsiyesine uyarak bitki çayları içmeye kalkışmayın. Bitki çayları normal bireylerin dönem dönem başvurduğu ve memnun kaldığı bitkisel tedavilerdir. Fakat hamilelikte durum değişir. Bitki çayları hamilelik dönemine düşük tehlikesine sebep olacağı için bu dönemde tercih edilmemelidir.
AZ PİŞMİŞ YUMURTA
Az pişmiş yumurta bağırsaklarda salmonella bakterisiyle ishale sebep oluyor. İshal rahatsızlığının şiddetli olması anne adayının bebeğini kaybetmesiyle sonuçlanabiliyor. Bebeğinizi ve kendinizi bu dönemde riske atmamak ve düşük tehlikesi yaşamamak için az pişmiş veya çiğ yumurtadan uzak durmalısınız.
KAHVE
Kahvenin içerisinde bulunan kafein ne yazık ki düşüğe sebep olabiliyor. Kahve bağımlısı olan anne adayları için 9 ay biraz zor geçse de düşük tehlikesi yaşamamak için her şeye değer.
KARACİĞER VE AZ PİŞMİŞ ET
Karaciğer yüksek oranda A vitamini içeren bir besindir. Hamilelik döneminde vitamin dengesini sağlamak için karaciğerden uzak durmalısınız. Az pişmiş etlerde bulunan toksoplazma riski düşüğe ve bebekte sağlık sorununa neden oluyor. Düşük tehlikesi yaşamamak için hamilelik döneminde karaciğer, az pişmiş veya pişmemiş etleri mutfağınıza sokmayın.
TEMİZ YIKANMAMIŞ SEBZE
Hamilelik sürecinde özellikle dışarıda yemek yiyorsanız salata almamaya dikkat edin. Sebzeler bebeğiniz için çok faydalı olsa da iyi yıknamamsı durumunda üzerlerinde oluşacak bakteriler düşük yaşamanıza sebep olacaktır. Sebze tüketirken mutlaka öncesinde sirkeli suyla temizce yıkamalısınız.
YÜKSEK MİKTARDA ŞEKER İÇEREN HER ŞEY!
Evet çikolata da dahil! Yüksek miktarda şeker içeren gıdalar bebek sağlığını riske atıyor. Düşük başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden oluyor. Bebeğinizin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlamasını ve düşük riskiyle karşılaşmamayı istiyorsanız hamilelik döneminde şekerli gıdalardan uzak durmalısınız.