Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı yulaf unu
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- tuz
- 1 yemek kaşığı iri dövülmüş badem
- Kıyılmış maydanoz
Yapılışı
- Ufak bir tenceremizde tereyağ ve zeytinyağını ısıtıyoruz. Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Sonrasında tenceremize bir diş sarımsağı ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından bir çay bardağı yulaf unumuzu tencereye koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- 2 bardak süt ve 2 bardak suyu ekliyoruz, hızlıca karıştırarak, topak kalmayacak şekilde pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp 5 dakika daha pişiriyoruz ve tuzunu ekliyoruz. Tuzu az eklemeye dikkat et tatlım, adet döneminde tuz dostumuz değil!
- Servis tabağına çorbamızı alıyoruz, güzelce maydanoz ve çekilmiş bademle süslüyoruz.
Son derece besleyici bir o kadar da hafif olan bu çorbamız, ödemlerimizi atmamıza yardım ediyor. Vitamin ve minerallerimizi karşılıyor.
Şifa olsun...
Kadinvekadin.net