Bu besinler kontrolllü tüketilmeli!
Beslenme sırasında düzenli olarak düşük glisemik indeksli besinlerin tercih edilmesini öneren Dyt. Şenses, kurubaklagiller ve az işlem görmüş tahıllardan elde edilen besinlerin glisemik indeksleri düşük olduğundan tercih edilmesinin cilt sağlığına olumlu katkı sağlayacağını anlattı.
Vücutta serbest radikal sayısı arttıkça sağlığın ve cildin bundan olumsuz etkilendiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, "Serbest radikaller; stres, sigara, alkol ve sağlıksız gıdalarla beslenme gibi birçok nedenden kaynaklanan ve hücrelere zarar veren yapılardır. Serbest radikallerle savaşan besinlerle cildinizi güçlendirebilirsiniz. Antioksidan, yani serbest radikallerle savaşan vitaminler A, C ve E vitaminleridir. A ve C vitaminleri içeren besinler sarı, turuncu ve yeşil renkte olan sebze-meyvelerdir ve beslenmede sıkça yer verilmelidir. E vitamini içeren besinler olan ceviz, fındık, badem, avokado gibi yağlı gıdalar ise kalorileri yüksek olduğundan daha kontrollü tüketilmelidir ifadelerini kullandı.