GÜÇLÜ KORUMA
Muz, fasulye, karnabahar, mercimek, fıstık, somon balığı, yumurta sarısı biotinden zengin gıdalardır. Biotin ise tırnakları güçlendirir. n Sağlıklı tırnaklara sahip olmanın yolu kalsiyumdan geçiyor. Her gün bir bardak süt ve bir kase yoğurt yemek, tırnaklarda beyaz lekelerin oluşmasını engeller. n C vitamini kalojen üretimi için vazgeçilmezdir. Kalojen eksikliğini gidermek için bol C vitamini içeren meyvesebzeler tüketin.
Portakal, greyfurt, kivi, mango gibi meyveler yiyin. Bunun yanı sıra böğürtlen, yaban mersini kırmızı et, fasulye de kalojenden zengin gıdalardır.
Kemikleri güçlendiren magnezyum, tırnaklar için de oldukça faydalıdır. Fasulye, ıspanak, barbunya, kara lahana, brokoli, kimyon, kuşkonmaz, rezene, karanfil, acı biber, dereotu magnezyum açısından oldukça zengindir.