Bebeğin bezi bağlanırken mümkün olduğunca gevşek olmasına dikkat edilmeli. Cildin hava alabileceği şekilde, hareketi de kısıtlamayacak şekilde bağlanmalıdır. Bebeğin bezi bağlandıktan sonra üste naylon külot, sızdırmayan çamaşır giydirmeye gerek yoktur. Bu cildin hava almasını engelleyeceği gibi nemliliğin de içeride kalmasına neden olacaktır. Buda pişiklere sebep olmaktadır.
Bebeğin cildinde pişik varsa, cilt temizliğinde ılık suya batırılmış pamuk kullanılmalı, sık sık hava alması için bezi açık bırakılmalı, sık sık bezi değiştirilmeli, cildi temiz ve kuru tutulmalıdır. Doktorunuzun önerdiği pişik önleyici kremler, yağlı pomadlar işe yaramaktadır. Daha hafif durumlarda (sadece cilt yüzeyinin tahriş olduğu) bu tür önlemlerle birkaç gün içinde iyileşme sağlanmaktadır. Ancak bazen cilt parlak kırmızı renk aldığında, giderek yayılma eğilimi olduğunda, kanamalara götüren durumlarda doktora başvurmak şarttır. Bu tür pişikler ağrılı ve kaşıntılı olabilmektedir. Kullanılan kremlere rağmen iyileşme gecikiyorsa mantar enfeksiyonları, mikrobik enfeksiyonlar düşünülmelidir. Ciltte küçük sivilceler, küçük kabarcıklar gelişebilmektedir.
Anne bebeğin bezini takip etmeli, idrar ve kaka rengine, sıklığına, miktarına dikkat etmelidir. Normalde bebeğin idrarı renksiz, hafif sarı olur. Yeterli beslenmeyen, yeterli sıvı almayan bebeklerin idrarı koyu sarı veya pembemsi olabilir. Böyle durumlarda mutlaka doktora danışılmalıdır. Yine bez takibi bebeğin sindirim sistemi, besine karşı reaksiyonu hakkında bilgi edinilmesini sağlar. Bazı vitaminler (özellikle demir grubu) bebeğin kakasını daha koyu bir renge boyamaktadır, bilinçli olmak önemlidir.