Aşırı terleme sonucu elbiselerde meydana gelen ıslak görüntü ile istemsiz ve rahatsız edici ter kokusunun kişiyi toplum içerisinde huzursuz ettiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, "Bu durumun oluşturduğu psikolojik rahatsızlık yeniden terlemeye yol açar ve konu kısır bir döngüye girerek içinden çıkılmaz bir hal alabilir" dedi.
Aşırı terleme sorunu yaşayanlar için yaz aylarının tam bir kabus gibi olduğunu belirten Dr. Arslan, "Kişi özellikle koltuk altı bölgesinde meydana gelen aşırı terleme ile elbiselerinde ıslak görüntüden utanç duyar ve rahatsız olur. Koltuk altı terlemesi kadın erkek birçok kişinin, hem sosyal hayatında hem de iş hayatında istenmedik sorunlara neden olur. Pek çok durumda terleme sorunu yaşayan kişilerin ıslak görüntüyü saklamak için kollarını kaldırmaktan, rahat hareket emekten sakınır hale geldiği gözlemlenmektedir. Kötü koku nedeniyle çevresindeki kişilere yaklaşmamaya özen gösteren kişinin asosyal bir mesaj vermesine neden olmaktadır. Bu durum aşırı terleme sorunu olan kişiyi son derece huzursuz eder" diye konuştu.
Dermatalog Arslan, özellikle içinde bulunduğumuz aylarda koltuk altı bölgeye yaptırılacak botoks uygulamasının terleme sorununa son derece başarılı bir çözüm getirdiğini ifade etti. Dr. Arslan, "Özellikle Bahar ayları ve yaz başlangıcında bu önemli sorununuza çözüm bulmak medikal estetik alanında gelişen teknoloji ile son derece kolay bir hale geldi. Koltuk altı bölgesine yapılacak başarılı bir botoks uygulaması ile terlemenizi 6 ay boyunca durdurabilirsiniz" diye konuştu.
Botoks uygulamasının koltuk altı ter bezlerinin uyarılmasını engelleyerek ter salgısını önlediğini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, botoksun koltukaltı, el içi ve ayak tabanına uygulanabildiğini ifade ederken şu noktalara dikkat çekti:
"Botoksun el içi ve ayak tabanı uygulamaları oldukça ağrılıdır. Etkisi de koltukaltı botoksu kadar güçlü değildir. Etki iki gün sonra başlar, 15 günde tamamlanır. Botoks uygulamasının ortalama 6 ay kadar başarıyla terlemeyi önlediğini söyleyebilirim. Çoğu hastamız terlemenin en çok olduğu ayları rahat geçirmek amacıyla nisan-mayıs dönemlerinde yılda bir kez yaptırmayı tercih etmektedir."
Botoks uygulamasına ilişkin verdiği bilgiler çerçevesinde ilk olarak, nişasta, iyot testi ile terleme alanının saptandığını kaydeden Dr. Arslan, daha sonra söz konusu bölgenin bir krem aracılığıyla uyuşturulduğunu bildirdi. Dr. Şerife Arslan, ardından kıl kadar ince iğnelerle botoks ilacının cilt altına verildiğini, bu durumun birkaç ufak morluk dışında herhangi bir komplikasyonu bulunmadığını ifade etti. Dr. Şerife Arslan, söz konusu işlemin mutlaka konunun uzmanı bir doktora yaptırılması gereğine de dikkat çekti.