Mahkeme tedbir kararını kaldırdı! Gürsel Tekin'in görevi sona erdi

Son dakika haberleri: İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul Kongresi'ne ilişkin tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi. Gürsel Tekin'in İstanbul İl Başkanlığı görevi sona erdi.

Mahkeme tedbir kararını kaldırdı! Gürsel Tekin’in görevi sona erdi

CHP'nin 38'inci Olağan İstanbul İl Kongresi'nin iptali için İstanbul 45'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada 2 Eylül'de, İl Başkanı Özgür Çelik'in yine aynı kongrede seçilen İl Yönetim Kurulu'nun ve İl Disiplin Kurulu'nun 'Tedbiren görevden uzaklaştırılmasına' karar verilmişti. Mahkeme, İstanbul eski İl Başkanı ve milletvekili Gürsel Tekin ile Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Ekran Narsap'ı kayyum olarak atanmıştı. Hasan Babacan ve Müjdat Gürbüz daha sonra heyetten çekildiğini açıklamıştı.

Mahkeme tedbir kararını kaldırdı! Gürsel Tekin’in görevi sona erdi

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP ise 45'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir içeren 2 Eylül 2025 tarihli ara kararına itiraz etmişti. Mahkeme, 10 Temmuz'da Tekin ve heyetinin göreve devam etmesine karar vererek duruşmayı ertelemişti.

Mahkeme tedbir kararını kaldırdı! Gürsel Tekin’in görevi sona erdi

DURUM VE KOŞULLAR DEĞİŞTİ

Davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 46.Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı Özlem Erkan vekilinin 14 Eylül 2026 tarihli dilekçesinde, tedbir verilmesi ve geçici kurul atanmasına yönelik hak ve taleplerinden feragat ettiklerini bildirdikleri hatırlatıldı.

Mahkeme, durum ve koşulların değiştiğini belirterek tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi. Bu şekilde Gürsel Tekin'in görevi sona ermiş oldu.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
Haber Girişi Halil İbrahim Ğlkü - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!