Acziyet 640 bin TL’ye mal oldu
Sayıştay'ın 2023 yılı denetim raporu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) sokak hayvanlarıyla ilgili ihmallerini gözler önüne serdi. Raporda, belediyenin hem vatandaşların can güvenliği hem de hayvan refahı konularında ciddi eksiklikler yaşadığı belirtildi.
Sokak hayvanlarının sebep olduğu saldırılar nedeniyle ABB'nin 2022 ve 2023 yıllarında açılan davalar sonucu yaklaşık 540 bin TL tazminat ve 100 bin TL vekalet ücreti ödediği açıklandı.
Türkiye'de kronik hale gelen sokak hayvanları sorununu çözmek amacıyla meclisten sokak hayvanları yasası geçmişti. Ancak, başta CHP olmak üzere muhalefet partileri, bu yasaya karşı duruş sergilemiş ve çözüm önerisi sunamamıştı. CHP'li belediyeler de vatandaşların taleplerine kulak tıkamış ve Genel Merkezin politik anlayışını sorumlu oldukları il, ilçe ve beldelerde sürdürmüştü.