Özgür Özel'den skandal 'darbe' çıkışı: Aynı dil aynı söylem: TÜSİAD, The Economist, CHP!
Türkiye, iç ve dış politikada 'oyun kurucu' olarak dengeleri değiştiren hamlelere imza atarken, karanlık lobilerin peşine takılan yerli işbirlikçiler yeni bir provokasyonun peşine düştü. TÜSİAD'ın, toplumun tepkisini çeken siyasete sözde 'ayar' verme girişimiyle başlayan süreç duvara toslarken, İngiliz Economist de aynı düzlemde, algı operasyonuna soyundu. CHP ise bilindik vesayetçi kodlarıyla önce Ekrem İmamoğlu bugün de Özgür Özel ile Türkiye'nin önünü tıkamaya çalışan bu skandal girişime açık destek verdi. Özgür Özel, TBMM'deki grup konuşmasında adeta zıvanadan çıkarak şaibeli kurultay soruşturmasının gelen itiraf ve açıklamalarla daha da derinleşmesinin yarattığı panik ile yargı kararlarını hedef aldı ve 'Türkiye'de bir sivil darbe dinamiği' işlendiği gibi akılalmaz sözler kullandı. TÜSİAD'ın skandal çıkışı, İngiliz Economist'in manipülatif haberi, Ekrem İmamoğlu'nun vesayetçi odaklara desteğiyle birlikte, Özel'in bugünkü sözleri de operasyonun adeta tek bir merkez, aynı kirli akıl ve aynı amaç doğrultusunda yönetildiğini gözler önüne serdi.
CHP, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'ön seçim' kararı almasının ardından eş zamanlı olarak iç siyasette algı operasyonu ve provokasyon girişimlerinin dozajını artırdı. CHP, kamuoyunu manipülatif oyunlarla etkileyip 'erken seçim' kovalarken, TÜSİAD ve Economist'ten de birbiri ardına Türkiye'yi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan hamleler geldi.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen TÜSİAD Genel Kurulu'nda, Başkan Orhan Turan ile Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras, yargı üyelerini tehdit eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, tutuklanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a, dizi ve sinema sektöründe "Tekelleşme" çarkı kurduğu iddia edilen Ayşe Barım'a, Gezi Parkı ihanetine, disiplinsiz teğmenlere ve bilirkişinin gizli ses kaydını servis eden Suat Toktaş'a arka çıktı.
İMAMOĞLU VESAYETÇİ YAPININ YANINDA SAF TUTTU!
Ekrem İmamoğlu ise toplumun tepkisini çeken operasyonda milletin yanında değil vesayetçi odaklarını yanında saf tuttu.
Ekrem İmamoğlu, "TÜSİAD konuşmuş, konuşacak. Yargılanacaklar veya işte suç duyurusunda bulundular veya şu iddianame yazılacak falan... TÜSİAD'ın içinde kaç tane üye var, ben olsam içlerinde, konuşurum. Diğeri konuşmuyor veya öbürü konuşmuyor, siyaseten yakın… O da başını öne eğip gezecek toplumun içerisinde. Hatta gezemeyecek, kendini aldatmış olacak." dedi ve Türkiye karşıtı girişime arka çıktı.




