İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan gençlere müjde: 100 bin gencimize 100 bin TL sermaye desteği vereceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark’ı ziyaret etti. İstanbul’un teknolojiyi üreten ve dünyaya ithal eden lokomotif bir şehir olması gerektiğini belirten Kurum, gençlerin atacağı adımlarda İBB olarak her zaman destekçileri olacağını vurguladı. Paylaşımlı ofisler ve yeni iş kurmak isteyen gençlere sermaye desteği verileceğini ifade eden Kurum, “Sizlerin bu işleri yapabilmeniz için biz de 1 Nisan'dan sonra, 39 ilçemizde 100 bin gencimize paylaşımlı ofis açabilecekleri, paylaşımlı ofislerimizi kuracağız. Burada yine 100 bin gencimize 100 bin TL sermaye desteği vereceğiz. Kendi işinizi kurabilecek, kendi işinizi yapabileceksiniz.” şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret etti. Burada gençlere seslenen Kurum, "Teknopark'ımızda çalışan, üreten gençlerimiz buradalar. Gerçekten buraya geldiğimizde kendimizi farklı bir dünyada hissediyoruz. Gençliğin ürettiği, gençliğin geleceği adına bu icatları yaptıkları çok önemli çalışmaları gördüğünüzde de heyecanlanıyorsunuz." dedi.
"BİZ TEDBİR ALMAZSAK, SİZ SON NESİL OLARAK TEDBİR ALACAKSINIZ"
Kendi kariyerinden kesitler aktararak, özel sektörde ve kamuda edindiği tecrübeleri paylaşan Murat Kurum, gençlerle birlikte yol yürümek için, onların düşüncelerini anlamak gerektiğini vurguladı. Bu nedenle İBB olarak bir Gençlik Meclisi kuracaklarını; burada gençlerle birlikte karar alıp, yine onlarla birlikte uygulayacaklarını belirten Kurum, "Bu çalışmaları görünce kendimizde de büyük bir sorumluluk hissediyoruz. Sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek adına da İstanbul gibi büyük bir metropolde, İstanbul gibi aziz bir şehirde işler yapmamız sizlere, geleceğe daha güvenle bakacağımız adımlar atmamız lazım.
Bunu yaparken de sizlerin penceresinden bakabilmemiz de çok önemli. Biz bunları yaptık geldik. Dönemlerindeki hükümetler şu icraatları yaptı. Peki gençlerin gözünde karşılığı nedir? Veya gençler bizden ne bekliyor? Onu anlamamız gerekiyor. Sizin hayata bakış açınızı anlayabilmek adına da sizlerle birlikte yol yürümek istiyoruz. Kararları oluşturacağımız Gençlik Meclisi'nde alacağız. Uygulamayı da yine siz değerli gençlerimizle birlikte yapacağız." dedi.