Kurulacak hastaneyle hem devletin masraflardan kurtulabileceğini, hem de Avrupa'daki Türkler'in gönül rahatlığıyla tedavi olabilecekleri aktaran Uluslararası Demokratlar Birliği Derneği(UİD) Temsilcisi Zafer Gültekin, birçok hastanın Türkiye'ye getirilişinde katkısı olan bir gurbetçi.
Gültekin, ""Binlerce imza topladık. Hollanda Meclisi'ne de sunacağız. Türk Hastanesi kurmak istiyoruz. Onay çıkarsa yer tahsisi yapılır. Sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı aracılığıyla gerekli protokoller yapılır, doktor hemşire görevlendirmeleri için planlamalar sağlanır. Tüm çalışanların Türk olmasını istiyoruz. Biz, dişimiz ağrısa Türkiye'ye gidiyoruz. Bu kadar parca harcanıyor, ülkemize yazık. Bu hastalar için ambulans uçağın buraya gelmesi 30-35 bin Euro. 2023'e kadar Avrupa ülkelerine 1700 sefer yapılmış. Buradaki sigorta sistemi ile gerekli protokoller de yapılacak. Kimse bedava olsun istemiyor. Burada zaten kendi sigortamızı ödüyoruz. Buranın sigortasıyla kendi ülkemizin doktoruna muayene olmak istiyoruz. Biz Türkiye'de kanser tedavisinde, saç ekiminde, diş ve göz tedavisinde çok öndeyiz. Hastane bu bölümlere de hizmet verir." dedi
FUNDA GÖK'ÜN BABASI HALİL GÖK:
Hep hayalimizde böyle bir şey vardı. Türk doktorlmarın elinde tedavi olsak diye. Burda bir şey olduğunda Türkiye'ye gitmemiz gerekiyor. Ama kendimizi emanet edeceğimiz Türk doktorlarımız burda olsa, gönül rahatlığıyla tedavi oluruz, erken teşhis de yaparlar. Çünkü bazı konularda burada doktorlara güvenemiyorsun ama kendi ülkemizin doktoru olsa daha rahat anlatırsın, rahat konuşursun. Burada bazen önemsemiyorlar. Ayrıca Türkiye'ye gidildiğinde en az iki kişi gidiyorsun. Refakatçi nerede kalacak, ne yapacak. Çok zorluklar yaşanıyor. Devlet aracılığıyla bir hastanenin olması buradaki herkes için iyi olur. Bildiğiniz güvenilir yere gidin diyorum.
DİLARA ŞAHİN'İN BABASI OĞUZ ŞAHİN:
Keşke öyle bir hastane burada açılsa. Kızımızın tedavisi İstanbul'da Siyami Ersek'te sürerken Sağlık Bakanımız bizi ziyaret etmişti. Dilara'yı kontrol etti. Orda 30-40 dakika konuştuk. Kendisine de söyledim. 'Allah razı olsun getiriyorsun. Bu ne zamana kadar sürdürelebilir( dedik. Biz Türkler, niye Türkiyemiz bir hastane açmaz Avrupa'nın orta noktasına. Orada insanların sigortası da var. Bedava da bakım yapmayacaksınız. Orada herkes tedavi edilir sigortasıyla. Gülümsedi. Başhekim, "Aslında çok güzel bir fikir" dedi. Gülümsedi, gözüme baktı, gücümüz yetmiyor gibisinden mi artık bilmiyorum. Hekim açığımız var dedi. Haberlerde izliyoruz. Keşke öyle bir yer açılsa.
ELMAS TAPAN'IN BABASI SEDAT TAPAN:
Kızımızı yıllar önce geç teşhis sonucu beyin kanamasından kaybettik. Fransa'dan tıbbi bir malzeme gelecek dediler. Biz kendimiz gidip alalım dediler ama onu da kabul etmediler. Helikopterle gelecek, ambulans uçakla gelecek dediler ama yalan söylemişler. Fişi çekeceklerini söylediler. Eğer yapmazlarsa böyle yatacak kalacağını, bitkisel hayatta olacağını söylediler. Sadece kalbi atıyordu. Burada bir Türk hastanesi şart. Nikahına 3 hafta kala kızım vefat etti. Medeniyetin tam göbeğinde, sözde en son teknolojiyi kulanıyorlar, üstelik üniversite hastanesi, yapacak bir şey yok denilerek fişini çekiyorlar. Bunları göz önünde bulundurarak, Hollanda-Belçika-Almanya sınırları yakınında bir devlet hastanesi istiyoruz. Özel istemiyoruz, devletimizin kontrolünde olan bir kamu hastanesi istiyoruz.
TÜRKİYE İYİLEŞTİRDİ DÖNÜŞTE VEFAT ETTİ
Amsterdam'da koronavirüse yakalanan ve yoğun bakımdayken fişi çekilmek istenen Nevşehirli İlhan Duman, ambulans uçakla 2021'de Ankara'ya getirilerek tedavi edilmiş, sağlığına kavuşunca tekrar Hollanda'ya dönmüştü. Ancak İlhan Duman başka bir hastalık sonucu Hollanda hastanesinde hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde de Almanya'da yaşayan 4 yaşındaki bir Türk çocuğu, geniz eti sorunu ve uyku apnesine çare bulunamayınca memleketi Bayburt'a gelerek doktorların müdahalesi sonrası iyileşmişti.