İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, genellikle yaylalarda ve kırsalda görev yapan Münire Akçay, geçen yıl emekli oldu. Ardından İl Sağlık Müdürlüğünden ruhsat alıp, babasını kaybettiği yaylada sağlık kabini açtı.
Akçay burada dikiş atma ve alma, serum takma, tansiyon takibi, şeker takibi, sonda takma ve çıkarma, evde hasta bakım hizmeti, enjeksiyon uygulamaları, yanık pansumanı ve küçük cerrahi müdahalelerle 7/24 hizmet veriyor.
KİMSEDEN PARA İSTEMİYORUM
"Babam yaylada kalp krizi geçirdiğinde telefon yoktu, ulaşım zordu. Onun acısı beni çok üzdü. Emekli olduktan sonra boş duracağıma, yaylaya yerleşip köylülerim ve hastalar için sağlık hizmeti vermek istedim.
En çok düşme, kesi, dikiş atma, tansiyon, şeker ölçme ve kene ısırmaları, yanık ve enjeksiyon ihtiyacı olan hastalara müdahale ediyorum. Ağır hasta veya diğer konularda 112 Sağlık ekibine haber veriyorum. Ambulans gelip, hastayı hastaneye götürüyor. Kimseden para istemiyorum.
Hastanede reçete ile yazılan enjeksiyon iğnelerini burada reçeteyi görerek uyguluyorum. Hastalar, tıbbi malzeme ve kullandığım ilaç için kendileri küçük bir miktar veriyorlar. İnsanlara sağlık hizmeti vermek beni mutlu ediyor. Ömrüm yettikçe burada sağlık hizmeti vermek istiyorum" dedi.
YAYLA SAKİNLERİ DE ÇOK MEMNUN
Emine Lüleci (60), "Tansiyonumu, şekerimi ölçüyor. Gelen yerli ve yabancı turistlere de sağlık hizmeti veriyor Bizden para istemiyor. Allah ondan razı olsun."
Ayşe Gedikli (55), "İlçedeki sağlık merkezinde bulunan tüm tıbbi alet ve ilaçlar kurduğu kabinde var. Kendi imkanlarıyla alıyor. İnsanlara gönüllü sağlık hizmeti veriyor. Allah ondan razı olsun."