Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner, Marmaris Yapı'nın sahibi Arzu Kayaoğulları'na sattığı dairenin parasını 1 yıl sonra alarak 'Alacağım kalmamıştır' şeklinde belge verdi. Arzu Kayaoğulları, Aydıner'in eski bir MİT görevlisi olan M.B ve N.K. ile çete kurarak, şirketindeki hisselerin zorla almaya çalıştığı iddiasıyla 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'İrtikap', 'Görevi kötüye kullanma', 'Rüşvet' ve 'Tefecilik' gibi 11 ayrı suçtan şikayetçi oldu. Arzu K'nin Aydıner ile yaptığı öne sürülen WhatsApp yazışmalarında herhangi bir suç unsur belirlenmedi. Yazışmaların tamamen rızaya dayalı alım satım olduğu tespit edildi. Aydıner'in dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, diğer iki kişinin dosyası ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Aydıner'le ve diğer iki isimle ilgili soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı. Bakırköy'de verilen takipsizlik kararında, Arzu Kayaoğulları'nın iddialarının soyut olduğu aktarıldı. İzmir 26. Noter Başkatibinin tanık sıfatıyla alınan ifadesi ışığında, her iki tarafın da hür iradesiyle hisse devri sözleşmesi yapıldığı, aksi bir durum olmadığı kaydedildi.
PLANLI OLARAK HAREKET EDİLDİ
FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerinin hedefi haline getirilen Ömer Faruk Aydıner'e yönelik yapılan suçlamalara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında Arzu Kayaoğulları ile avukatı Suna Öztaşdönderen hakkında 'Hakaret', 'İftira' ve 'Suç uydurma' suçlarından 9'ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Arzu Kayaoğulları'nın iki yıllık dönemde şikayetçi olmayıp iki yıl sonra Aydıner ve diğer ortakları hakkında vekili şüpheli Suna Öztaşdönderen ile birlikte 11 ayrı (ağır ve de toplumda itibar sarsan) suçtan suçlama yapıp medya organlarına servis ettiği ifade edildi. Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.