"Anadolu Masal Sınıfları" açan Kiraz öğretmen, yeni görev yeri olan Siirt'te başlattığı projeyi sürdürüyor. Üniversite yıllarında kurduğu hayalini gerçekleştiren 24 yaşındaki Kiraz Ebinc Tül, "Masal sınıfları sayesinde geçen yıl 800'e yakın çocuk ile etkileşim kurduk" dedi.
Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde Emine Erdoğan Anaokulu'nda görev yapan Kiraz Ebinc Tül, ilçeye bağlı 8 köy okulunda öğrenciyken hayalini kurduğu "Anadolu Masal Sınıfları' açtı. Uludere'deki görev biten ve Siirt'in Kurtalan İlçesi Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna tayin olan Kiraz öğretmen, projesini sürdürmeye karar verdi. Bir yandan Şırnak'ın kırsal köylerinde masal sınıfları açmak için çalışmalarını sürdüren Kiraz öğretmen, bir yandan da yeni görev yeri olan Siirt'in Kurtalan ilçesindeki köylerde de projesini sürdürüyor. Öğrencilik döneminde hayalini kurduğu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Kiraz öğretmen, Kurtalan'da da kurduğu 3 'Anadolu Masal Sınıfları' sayesinde çocukların unutulmaz anılar biriktirmesine neden olurken, bir taraftan da çocukların kitap okumalarından dolayı daha iyi Türkçe konuşmalarını sağlıyor.
GİTTİĞİ YERE PROJESİNİ DE GÖTÜRÜYOR
Irak sınırına sıfır noktada yer alan Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortabağ Köyü'ndeki Emine Erdoğan Anaokulu'nda iki yıl içerisinde 8 masal sınıfı açtığını anımsatan Kiraz Ebinc Tül, projeyi yeni görev yeri olan Siirt'in Kurtalan ilçesinde de sürdürdüğünü söyledi. Projenin 3-6 yaş grubundaki çocukları kapsadığını belirten Tül, "Masal sınıfları amacı, çocukların dil gelişimini desteklemek, erken yaşta kütüphane ile tanıştırıp kütüphane kültürü oluşturmak, görsel okumalar ile hayal gücünü ve kelime dağarcığının artmasına rehberlik etmektir. Geçen yıl 800'e yakın çocuk ile etkileşim kurduk. Bölgede ki diğer illerde de projemizi yaygınlaştırmak amaçlarımızdan biridir" dedi.
ATIK KÂĞIT ATÖYLESİ KURUYOR
Çocukların kitaplar ile etkileşime girmesinin ardından kitapların yapılışı ve yapım aşamalarını merak ettiğini ifade eden Tül, "Bu süreçte kitaplarda kullanılan ham madde ile ilgili fikir alışverişleri yapıldı. Kâğıt ve kâğıt üretimi atık kâğıtlara neler olduğu ile ilgili sorular doğmaya başladı. Bu çerçevede şimdi ki okulumuzda atık kâğıt atölyesi kurmaya başladık.
Böylece kullandığımız kâğıtlar ile yeni kâğıtlar üretemeye başlayacağız. Üretim işini 4 yaşındaki çocukların yapması erken yaşta geri dönüşümün anlamını kavramaları önemli bir detaydır. Üretilen kâğıtlarımız ile ulaştığımız illerimizin güzel sanatlar liselerinde resim yapılması ve yapılan bu resimler ile ilçemizde 81 ilden 81 renk sergisi açılacaktır" ifadelerini kullandı.