İstanbul Anadolu Adliyesi eski 5. Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir, görev yaptığı dönemde ilk olarak; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütüne finansal destek sağlayan ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Cahit Paksoy'u usulsüzce serbest bıraktı. AKFA Holding'in yöneticisi Cahit Paksoy, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na dosyayı inceleme talebinde bulunan ve bu talebi defalarca reddedilen İstanbul Anadolu Adliyesi eski 5. Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir, başka mahkemeden izinsiz şekilde dosyayı alıp yetkisi ve görevi olmadığı halde Paksoy'u tahliye etti. Ayrıca bu tahliye kararında adeta beraat kararı gerekçesi gibi 6 sayfa gerekçe yazarak ilerideki yargılamada şüphelinin lehine bir durum sağlamak istedi.
SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Bir başka olayda Hasan Akdemir, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan işadamı Fikret İnan'dan rüşvet aldığı ve tekrar almak için zorladığı iddiasıyla suçüstü yakalandı. Akdemir, Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptığı dönemde, FETÖ suçlamasından sorgusunu yaptığı dosya şüphelisi Fikret İnan'ın vekiline delil bulunmadığını ve şüpheliyi serbest bırakacağını iletti. Akdemir, sorgu sonunda şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanma kararının ardından Fikret İnan'ın vekiliyle temasa geçen Akdemir para talep etti. Yapılan anlaşma sonrası İnan tahliye edildi. İnan'ın tekrar tutuklanabileceği tehdidine sarılan Akdemir, devam eden yargılamada lehine işlem tesis edeceği vaadiyle tekrar para talebinde bulundu. Akdemir, devam eden görüşmeler sırasında iki seferde toplam 50 bin dolar para aldı.
BİR KARARA 6 DAİRE RÜŞVET
Akdemir'in yaptıkları bununla da kalmadı. Hakim Hasan Akdemir, FETÖ soruşturmaları kapsamında örgüte finans desteği sağladığı tespit edilen Azim Gayrimenkul A.Ş'ye atanan kayyım kararını kendisine bir kısım dairelerin verilmesi karşılığında kaldırdı. Bu karar karşılığında Akdemir 6 adet daireyi fiyatının çok altında satın aldı. Akdemir, usul ve yasalara aykırı olarak yapılan işlemlerin ortaya çıkmasını önlemek amacıyla da bilirkişi ve mahkemeyi önceden ayarlayarak gerçeğe aykırı bilirkişi raporu oluşturdu. Değerinin çok altında satılan daireler nedeniyle şirketin tahminen 5-10 milyon lira zarara uğratıldığı ancak gerçeğe aykırı oluşturulan bilirkişi raporunda bu yer almadı.
MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ
Akdemir hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulunca tüm bu suçlar için ayrı ayrı inceleme ve soruşturma başlatıldı. Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda 2017 yılında Akdemir'in meslekten uzaklaştırılmasına karar verilen hakim soruşturmaların tamamlanmasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından meslekten ihraç edildi. Akdemir'in 3 farklı suçtan 3 kez ihraç edildi öğrenildi.