Mardin Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınarak ihraç edilen Coşkun Öztürk hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün mülkiye teşkilatı mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan Öztürk hakkında ifade veren 99. Dönem Kaymakamlar Sorumlusu Mustafa Güzel, Öztürk'ün yapılanma içerisinde olduğunu söyledi.
'15 TEMMUZ'DA YOKTU'
Öztürk'ün makam şoförü A.A., "Kendisi çok sert mizaçlı birisiydi. 15 Temmuz Darbe Girişimi olayları döneminde izne ayrılmıştı. Gönen ilçesinde izne ayrılmasına rağmen ilçede bulunduğunu duydum. 15 Temmuz gecesi olayların yaşandığı esnalarda da bütün vatandaşlar olarak dışarıdaydık ancak ben dönemin kaymakamı Coşkun Öztürk'ü hiçbir şekilde görmedim. Makam şoförlüğü yaptığım süre sarfında FETÖ'nün Gönen teşkilatı olarak bilinen kişilerden yani yurt sorumlusu olarak bilinen kişilerden makama gelenler olurdu" dedi.
TSK KODLAMASI MÜLKİ İDARE AMİRİNDE
Soruşturma kapsamında Öztürk'ün mahrem sorumlularla operasyonel hatlar üzerinden irtibata geçtiği tespit edilirken, bir detay daha ortaya çıktı. FETÖ'nün TSK yapılanmasında kullanılan ve itirafçı beyanlarına da yansıyan cep telefonu numaralarının son hanelerinin değiştirip kodlanarak şifreli kaydetme yöntemini Öztürk'ün de kullandığı öğrenildi. Vali yardımcısı Öztürk'ün mülki idare amirlerindeki mahrem imamların telefon numaralarının son 2 hanesini değiştirip kodlayarak kaydettiği belirlendi. Arayan kişinin şifreleme yöntemi ile yaptığı kaydetmeyi unutan Öztürk'ün bazen numaranın son 2 rakamının yer değiştirmeden hatalı aramalar gerçekleştirdiği, hatalı olduğunu fark ettiği aramalar sonrasında ise arayan kişinin tekrar son iki numarayı yer değiştirerek mülki idare amirlerini bu şekilde aradığı tespit edildi.