Silivri Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında hayvan aşılarına yönelik protokol yapıldı. Akören Mahallesi'nde gerçekleştirilen imza törenine ayrıca çok sayıda çiftçi katıldı. Protokol kapsamında 2022 ve 2023 yıllarında zoonoz hastalığına karşı kullanılacak aşılar başta olmak üzere maliyeti 400 bin TL olan aşıların belediye bütçesinden karşılanmasına karar verildi. Törende konuşma yapan ilçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, ilçede veteriner hekimler tarafından 25 mahallede ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yıllık toplam 100 bin aşı uygulamasının yapılacağını belirtti.
'HALK SÜT ÜRÜN ALMIYOR, ALDIĞININ PARASINI DA ÖDEMİYOR'
İmza töreninde hayvan üreticileri adına konuşma yapan Varol Elitaş ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin, Halk Süt projesi kapsamında İstanbul'un köylerinden aldığını iddia ettiği sütleri, kendilerinden değil Çatalca'daki Süt Birliği üzerinden başka yerlerden aldığını ifade etti. Elitaş yaptığı açıklamada, "Çatalca'daki Süt Birliği şuan ödeme yapamıyor. Ben ayda 7 ton süt üretiyorum. Satış konusunda da desteğinizi istiyoruz. İstanbul'un dibindeyiz ama biz süt satamıyoruz. İBB'ye ait olan Halk Süt de sütümüzü almıyor. Başka yerlerden alıyor. Buradan aldıkları sütün de 2 aydır parasını ödemiyor" dedi.
'ALGIYLA MAKYAJLA BİR YERE KADAR GİDERSİNİZ'
Süt üreticisi Varol Elitaş'ın, İBB'nin Halk Süt Projesi kapsamında köylüden süt almadığı sözleri üzerinden İBB yönetimini eleştiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Çiftçimiz 'üretiyoruz ama üretmeye korkuyoruz. Ben ürettiğim sütü ürettiğim gün satamazsam ve kooperatif mantığı ile soğuk hava depom yoksa o süt kesilirse ürünümü çöpe atmak zorundayım' diyor. Bu çitçimizin bilinçaltına yerleşmiş ve çiftçiyi üretmekten koparan bir anlayış. Ama kaygılar son derece mantıklı ve gerçekçi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Süt Projesi ile Silivri'nin köylerinden süt aldığını söylüyor. Algı, reklam, afişler var ama ortada bir iş yok. Algıyla, makyajla bir yere kadar gidersiniz. Bu makyaj çiftçinin, hayvancının karşısına çıktığınız zaman yüzünüzden dökülür" diyerek tepki gösterdi.
'CEKETİMİ KOYARIM SEÇİLİRİM DÖNEMİ GEÇTİ'
CHP'li yöneticilerin Silivri'de yıllarca 'Ceketimi koysam seçilirim' anlayışıyla hareket ettiğini ve sadece seçim döneminde halkla buluştuklarını belirten Yılmaz, "Kösele ayakkabıları ile şehrin granit kaldırımlarında gezip tarım hikâyesi anlatanlara da burada ders veriyoruz. Öyle hikâye anlatarak tarım olmaz. Öyle hikâye anlatarak çiftçinin, hayvancının yanında olunmaz. Sabah tıraşını olacaksın, takım elbiseni, rugan ayakkabılarını giyeceksin, sahildeki çay bahçelerini gezeceksin. Çiftçinin, hayvancının yanına uğruyor muydunuz? '5 yıldan 5 yıla ceketi koyarım, CHP'li seçmenler bana oy verir.' O günler geçti arkadaşlar. Siz çiftçinin, hayvancının yanında sözde değil, alın terinizle ortak olacaksınız." dedi.