Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Adalet Akademisi'nde düzenlenen programda kadın hakim ve savcı adaylarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, kadına şiddet konusunun Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, "Kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiz, ahlakımız, Anayasamız ve hukukumuz kadına karşı şiddeti değil kadına karşı saygıyı, insana karşı saygıyı esas alır ve emreder. Bir milletin kültürü, medeniyeti, ahlakı, yasaları kadına karşı şiddeti men edip saygıyı emrederken bu kadar şiddetin, kötülüğün olmasını anlamakta gerçekten zorlanıyoruz" dedi.
Adalet Bakanı Bozdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Adalet Akademisi'nde düzenlenen programda kadın hakim ve savcı adaylarıyla bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Bozdağ, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olduğunu söyleyen Bozdağ, "Kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiz, ahlakımız, Anayasamız ve hukukumuz kadına karşı şiddeti değil kadına karşı saygıyı, insana karşı saygıyı esas alır ve emreder. Bir milletin kültürü, medeniyeti, ahlakı, yasaları kadına karşı şiddeti men edip saygıyı emrederken bu kadar şiddetin, kötülüğün olmasını anlamakta gerçekten zorlanıyoruz" diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN MERHAMETE DEĞİL ADALETE İHTİYACI VAR
Kadına karşı şiddetin engellenmesinde hakim ve savcılara da önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Bozdağ, "Soruşturma ve yargılamanın adil yürütülmesi, hak ve adalete göre hükümler verilmesi, cezaların caydırıcılığının etkin uygulanması kadına karşı şiddetin engellenmesine katkı sağlayacaktır. Kadına karşı şiddetle mücadelede Türkiye'nin merhamete değil adalete ihtiyacı var. Hakların, hukukun, kanunun, adaletin emri ne ise bunların gereğini eksiksiz ve tam yapmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Bakan Bozdağ, kadına karşı şiddetle mücadeleye ilişkin önemli çalışmalar yapıldığını, düzenlemenin yakın bir zamanda Meclis'e sunulacağını kaydetti.
8 BİN 294 KADIN HAKİM VE SAVCI GÖREV YAPIYOR
Bakan Bozdağ, kadın istihdamının artırılması için de ciddi adımlar atıldığını, 2002'de bin 847 kadın hakim ve savcı varken şu anda 8 bin 294 kadın hakim ve savcının görev yaptığına dikkat çekerek, "Şu anda hakim ve savcılarımızın yüzde 43'ünü kadınlar oluşturmaktadır. Sınavdaki başarıya baktığımızda, son mülakata girenler içinde kadınların başarısının erkeklerden daha fazla olduğunu görüyoruz ve yakın gelecekte kadın-erkek sayısının eşitleneceğini, belki de kadınların sayısının daha da artacağını öngörüyoruz" dedi.