Hastanede "Rock"cılar, sahnede ise "Doktorlar" olarak tanınıyorlar. Mesleğin ve hobinin içiçe geçtiği Kord Vokal'i en iyi özetleyen olay ise grubun kurucusu Bülent Yardımcı'nın kayınvalidesinin dilinden dökülen şu espri olmuş: "Ben kızımı doktora veriyorum diye sevinmiştim ama o da davulcu çıktı."
HEPİMİZ MÜZİK AŞIĞIYIZ
Kord Vokal'in kuruluş hikayesini anlatan İç Hastalıkları Doçenti ve grubundan bateristi Doç. Dr. Bülent Yardımcı "Çocuklarımın müzik kursundaki eğitmenlerinin teşviki ile müzik yapmaya başladım. Bateriyi seçtim çünkü bateri en sosyal enstrüman. Tek çalınmıyor, etrafında diğer enstrümanları topluyor. Müzikte ilerleyince ben de öyle yaptım. Müziğe gönül veren çalışma arkadaşlarımı topladım ve Kord Vokal'i kurduk. İlk konserimizi arkadaş çevremize yapmayı planlıyorduk, sahneye çıktığımızda karşımızda yüzü aşkın bir dinleyici kitlesi vardı. O ilk konserimiz bizim için milat oldu. Geriye baktığımızda iyi ki Kord Vokal'i kurduk dedik. Grubu hayata ve birbirine bağladığını düşünüyorum, zaten hepimiz müzik aşığıyız" ifadelerini kullandı.
KENDİMİ TEDAVİ ETTİĞİM BİR ALAN
Grup üyelerinden Prof. Dr. Murat Aksoy, Kord Vokal'in hem sesi hem de en popüler yüzü. Grubun vokalistliğini yapan Aksoy, ekranların da en tanıdık simalarından. Yoğun hayat temposunda Kord Vokal'e önemli bir yer açan Aksoy "Kord Vokal günlük hayatımın arasında benim kendimi tedavi ettiğim bir alan. Hem dostlarla birlikte zaman geçiriyorum, hem de dertlerimden sıyrılıyorum. Kord Vokal'in bir parçası olmanın en keyifli kısmı ise şüphesiz konserler çünkü konserler benim için arkadaşlarla dostlarla beraber şarkı söyleyip dans ettiğimiz kocaman partiler" dedi.
DOKTOR SANDIM DAVULCU ÇIKTI
Öte yandan en güzel şekilde tanımlayan bir anısını aktaran Aksoy "Bülent'in kayınvalidesinin bir akşam sohbeti sırasında, "Ben kızı doktora veriyorum diye sevinmiştim ama o da davulcu çıktı" diyerek espri yapmıştı. Sanırım bizim grubumuz için yapılan en çarpıcı esprilerden biriydi" diye konuştu.
PANDEMİ MÜZİĞİN DEĞERİNİ HATIRLATTI
Grubun baş gitaristi anesteziyoloji ve reanimasyon Prof. Dr. Alper Kararmaz, pandemi döneminde müziğin eksikliğini derin bir şekilde hissetiğini belirterek "Kord Vokal ile keyifli birlikteliğimiz yaklaşık 6 ay önce başladı. Duygulara hitap eden ortak bir şeyler üretmenin hazzı bir yana birçok müzisyen için sıkıcı olan provalar bile bizim için yoğun zihinsel ve bedensel koşuşturmadan bir çıkış, nefes alma rahatlama ortamı. Hani kaybedince anlar ya insan bir şeyin değerini... Pandemi ve kapanma da hayatımda müziğin eksikliğini bana çok derin şekilde hissettirdi. Kord Vokal için kendime adıma bir terapi diyebilirim" ifadelerini kullandı.
SESİN HEM UZMANI HEM DE CERRAHI
Kord Vokal'in sesle en ilişkili üyesi Prof Dr. İsmail Koçak. Koçak hem ses cerrahı, hem de grubun gitaristi. Hem mesleği hem de hobisi sesten ibaret. Koçak Kord Vokal'i anlatırken "Kord Vokal benim uzmanlık alanım. 20 yılın üstünde profesyonellerin ses problemlerini tedavi ettim, daha sonra sistem beni içine aldı evrenin niyetinden kaçış yok. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, ritmimiz ve tınılarımız tutuyor" ifadelerine yer verdi. Grubun klavye akordiyoncusu, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Mert Şentürk ise "Kord Vokal bizim için farklı bir dünya. Bu dünyanın bir parçası olmaktan çok hoşlanıyorum, bu farklı dünyanın müzik olmasından çok daha fazla hoşlanıyorum" dedi.