Osmanlı geleneğiyle külliye şeklinde inşa edilen cami, bünyesinde ibadet dışında; çok amaçlı salon, kütüphane, sergi alanı, aşevi, atölyeler, derslikler ve toplantı salonları bulunuyor. Camiye en büyük ilgiyi ise gençler gösteriyor. Özellikle hafta sonları; okullardan öğrenci grupları ve STK'ların gençlik grupları sabah namazı vakti başta olmak üzere tüm vakitlerde ziyaretlere geliyor. Camiye ibadet için gelenlerin sayısı vakit namazlarında 500 ila bin kişi arasında değişirken, cuma namazları ortalama 3 bin kişi ile kılınıyor.
GENÇ İMAM İSLAMOFOBİ İLE MÜCADELE EDİYOR
Caminin 32 yaşındaki imamı, kurra hafız Abdullah Özkan 6 aydır faaliyette olan camiyi SABAH'a anlattı. Camiye gelen tüm ziyaretçilerle yakından ilgilenip tüm soruları özenle yanıtlamaya çalıştıklarını aktaran Özkan, İslamofobi ile de mücadele ettiklerini dile getirdi. Özkan şunları söyledi: "Genelde iman ve ibadet hakkında sorular soruyorlar. Özellikle gençlerimiz iman esasları ile ilgili merak ettikleri, zihinlerini kurcalayan soruları soruyorlar. Aldıkları cevaplarla da gönülleri hoş bir şekilde hoş muhabbetimizden sonra huzurla ayrılıyorlar. Gençlerimizi zehirlemeye çalışan çeşitli oluşumlar birtakım yollarla gençlerimize ulaşarak zihinlerini İslam'a karşı bulandırmaya çalışıyor. Haliyle birçok soru işareti gençlerimizde kalıyor. Camimize geldiklerinde bizimle sohbet ettiklerinde hemen akıllarını kurcalayan bu soruları soruyorlar."
MOTOSİKLET TUTKUSU CEMAATİN SAYISINI ARTTIRDI
Özkan Kasımpaşa'daki evinden Taksim Camisi'ne de motosikletiyle gidiyor. Genç imam, motosiklet tutkusunun nereden geldiğini ve cemaatin "motosikletli imam" görünce nasıl tepki verdiklerini şu sözlerle anlattı: "Gençlerimiz, arkasında namaz kıldıkları imam-hatibin bir de motosiklet sürücüsü olduklarını görünce kendilerine daha yakın hissediyorlar. Bu vesile ile söylediğimiz sözler ve tavsiyelerimiz çok daha tesirli oluyor. Çünkü motosiklet sürücüsü olduğumuzu görmeleri ile toplumdan kopmadığımızı, onlarla bir arada olup dertlerini anlayacağımızı hissediyorlar. Motosiklete ilgi duyan gençler bu alanla ilgili sorular sorduklarında, onlara bir yandan motosikletin sürüş ve yapı prensiplerini anlatırken bir yandan da İslam ahlakını anlatarak akıllarında önemli hasletlerin kalmasını sağlıyor. Liselerden ve çeşitli eğitim yerlerinden konferans vermek üzere davet ettiklerinde motosikletle gidiyorum. Karşılaştıkları bu profil gençlerimizin dikkatini çektiği için anlatımlarımız çok daha etki bırakıyor. Geri dönüşlere baktığımızda ise; etkilendikleri anlatımlarımızı hayatlarında tatbiki olmuş oluyor elhamdülillah. Bir başka açıdan motosiklet kullanmamız, motosiklet sürücüleri için de ilgi çekiyor. Motosiklet vesilesi ile farklı motosiklet gruplarıyla hem camimiz bünyesinde hem de camimiz dışında birçok hayırlı faaliyetlerde bir araya geliyoruz. Özellikle haftalık sabah namazı buluşmaları ve sohbet akşamlarımızla birçok motosiklet sevdalısı ile bir araya geliyor, motosikletin argümanlarıyla İslam ahlakını anlatarak daha iyi anlaşılmasını ve bilgileri kalıcı olmasını sağlıyoruz."
ESNAF HUZURLA İŞİNE GİDİYOR
Bölge halkından da güzel dönüşler aldığını dile getiren Özkan, "Esnafımızdan da çok iyi tepkiler alıyoruz. Uzun yıllardır camimizin yapımını beklediklerini ve açılışıyla birlikte çok önemli bir ihtiyacın karşılanmış olduğunu dile getiriyorlar. Tüm vakitlerde ezan okunduğunda çevre esnafımız camimize gelip cemaatle namaza katılıyor. Namaz sonrası okuduğumuz tilavetleri ilgiyle dinliyor ve sonrasında huzurla iş yerlerine dönüyorlar. Peygamber Efendimizi örnek alarak gece-gündüz demeden çalışmaktayız ve son nefesimize kadar da çalışmalıyız" diye konuştu.