Son dakika açıklaması: En tehlikeli koronavirüs İngiltere mutantı değil: Aşıya direniyor
Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, toplu ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çekti. Kendisinin de sürekli toplu taşıma kullandığını belirten Prof. Dr. Yavuz, "İnsanlar iki santim bile mesafe olmadan yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Daha çok bulaştığını söylediğimiz bir virüs varken bunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. Evden çalışma imkanı olan tüm sektörlerde, bu uygulamaya geçilmesi kaçınılmaz artık" dedi.
Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz koroanvirüsle mücadelede dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilan ettiği üçüncü pik dönemine neden olan mutasyonlu koronavirüslerle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Yavuz'a göre en tehlikeli mutant virüs İngiltere kaynaklı olan değil henüz yüzde 1-2'lerde olan ancak aşıya direnen, aşıyı etkisiz kılma tehlikesi olan bir başka mutant. İşte Bilim Kurulu üyesi Yavuz'un çarpıcı açıklama ve son dakika uyarıları:
Bilim Kurulu Üyelerinden Prof. Serap Şimşek Yavuz, kovid-19 vaka sayılarının en yüksek seviyeye ulaştığı bugünlerde Ramazan ayının da gelmesiyle beraber iftar davetlerinden kaçınılması gerektiğini de vurguladı.
"EV HALKI DIŞINDA KİMSENİN SAĞLIĞINA GÜVENMEYECEĞİMİZ BİR DÖNEM"
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, son günlerde kamuoyunda oldukça merak edilen ve tartışılan gündem maddeleriyle ilgili çok önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Ramazan ayına girdiğimiz bugünlerde vaka sayılarının da zirveye ulaştığına işaret eden Prof. Dr. Yavuz, özellikle iftar davetlerinden kesinlikle kaçınılması gerektiğinin altını çizerek "Ev halkı dışında kimseyle bir araya gelebileceğimiz bir dönemde değiliz" dedi.