İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı üzerinde ve çevresinde drone uçurulduğu ihbarı yapıldı. Üsse, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de sevk edildi. Bir süre sonra drone'un İncirlik Üssü'ndeki bahçeye düştüğü belirlendi. Ekipler, drone'un düştüğü yerden alıp, incelemek üzere emniyete götürdü. Basit dron olduğu ve henüz sahibine ulaşılamadığı öğrenildi.
İncirlik Üssü'nde drone paniği | Video
Polis, drone'un ne amaçla İncirlik Üssü'nde uçurulduğunu tespit etmeye çalışıyor. Drone'da kayıtlı görüntüler varsa incelemeye alınacağı öğrenildi.
SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI
Bahçeye drone düştükten sonra 3 adet F-16 savaş uçağı, hangardan çıkarak, peş peşe havalandı. Öte yandan yaklaşık 3 yıl önce bir Rusya uyruklu, İncirlik Üssü çevresinde keşif yaparken yakalanmış, dronla üsse saldırı yapacağı iddiasıyla mahkemece tutuklanmıştı.