Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç Odatv'de yapılan bir haberden dolayı çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "MİT mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yaydıkları" gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ŞEHİT EDİLEN MİT MENSUBUNU DEŞİFRE ETTİ
Barış Terkoğlu'nun Haber Müdürü olduğu Odatv, büyük bir skandala imza atmış, Libya'da şehit olan MİT mensubunun kimlik bilgilerini deşifre etmişti.
GÖZALTINA ALINMIŞLARDI
Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, hakkında Odatv haber sitesinde yapılan haberden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verilmişti. Barış Terkoğlu, dün sabah erken saatlerde gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Şehit olan MİT görevlilerini ve ailelerini deşifre eden OdaTV'ciler gözaltına alındı | Video
Terkoğlu'nun ardından haberi yapan ve Manisa'da yaşadığı öğrenilen muhabir Hülya Kılınç da gözaltına alındı. Manisa'dan uçakla getirilen Hülya Kılınç ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Barış Terkoğlu dün akşam saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılıkça ifadesi alınan Kılınç ve Terkoğlu savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde, ifadelerinin tamamlanmalarının ardından şüpheliler Terkoğlu ve Kılınç, MİT'in görevleri, faaliyetleri, mensupları ve ailelerinin kimlik bilgi ve belgelerinin her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik iletişim araçları vasıtası ile yayınlanmasının cezai müeyyideye bağlanmış olması ve suçun ağırlığı dolayısıyla adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirterek, şüpheliler tutuklanmalarına karar verildi. Terkoğlu ve Kılınç tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesinde şöyle deniliyor:
"Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.
MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.
Birinci ve ikinci fıkra kapsamındaki bilgi ve belgelerin; radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayımlanması, yayılması veya açıklanması hâlinde; 9/6/2004 tarihli ve 5187 sayılı Basın Kanununun 11 inci maddesi ile 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 4. ve 6.maddeleri hükümlerine göre sorumlulukları belirlenenler ile bunları yayanlar hakkında üç yıldan dokuz yıla kadar hapis cezası verilir."