Tarihçi
Yazar Kadir Mısıroğlu, binlerce vatandaşın katıldığı Çamlıca Camisi'ndeki törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Mısıroğlu'nun cenazesi helallik için önce Çengelköy'deki evine getirildi. Türk bayrağına sarılan tabutu cenaze aracına konularak, Büyük Çamlıca Camiisi'ne götürüldü. Mısıroğlu burada ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kendisinin başkanlığını yaptığı Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı'nın Üsküdar'daki Nasuhi Mehmet Efendi Camii Haziresi'nde toprağa verildi. Cenazeye hükümet kanadından da çok sayıda isim katıldı.
Mısıroğlu'nun vefatı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, taziye mesajı yayımladı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise "Otuz yılı aşkın süredir tanıdığım Kadir Mısıroğlu'na rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu için başsağlığı mesajı paylaştı. Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı. SABAH
BİR ÖMRE 64 ESER SIĞDIRDI
TÜRK tarih araştırmacısı, yazar, şair, hukukçu ve eski gazeteci Mısıroğlu, 1933 Trabzon Akçaabat doğumlu.
Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve Sebil Yayınevi kurucusu ve sahibi olan Mısıroğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.
Avukatlık yaptı. Selamet Partisi kurucuları arasında yer aldı. 1964'te yayımlanan ilk eseri "Lozan; Zafer mi, Hezimet mi?" çalışması yakın tarihe dair birçok ezberi bozdu, tek partinin dayatma tarih anlayışını belgeleriyle çürüttü.
64 kitap yazan Mısıroğlu, 30'dan fazla ağır cezalık dava nedeniyle 11 yıl yurt dışında yaşamak zorunda kaldı. Mısıroğlu, evli ve üç çocuk babasıydı.