AK Partili Ali İhsan Yavuz:
Sadece geçersiz oy sayımıyla AK Parti lehine 5 bin 594 oy düzeltildi.
Seçimde CHP'ye yarasın diye organize bir usulsüzlük yapıldı. Sandık başkanları ince işçilik yaptı.
Bu işin beyin takımı kimse bütün güçleri birleştirmiş. İstanbul seçimleri artık baştan sona şüphelidir.
Seçimi yolsuzluktan arındırmak için son söz YSK'ya aittir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun da katıldığı toplantıda Yavuz, AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin yaptığı olağanüstü itiraza ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yavuz'un konuşmasının satırbaşları;
Ortada kanun dışına çıkılan ve kesinlikle denetleyemeyeceğimiz, seçimden önce, seçim günü fark edemeyeceğimiz birtakım kanunsuz işlemler var. Bu hatalar ve şüpheler ortadan kaldırılmazsa bundan sonraki seçimlere ilişkin herkesin kafalarda soru işaretleri kalacak. Cumhuriyet Halk Partisi ne yaptı bilmiyorum, 'yaptı' diye itham etmiyorum ama bu iş CHP'ye yarasın diye yapıldı. Sırf Ekrem İmamoğlu'nun lehine, ona yarasın diye, yapıldı diye bu kadar şaibeyle, şüpheyle bir seçimin arkada kalmasına hiçbir partinin gönlünün razı olmaması gerekir. Çünkü bizim iddialarımız net, biz diyoruz ki organize usulsüzlük, kanunsuzluk, seçim işleri yolsuzluğu yapıldı. Bunları bilerek belgeye, bilgiye dayalı olarak söylüyoruz.
AK Parti'den İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalar
'TAM KANUNSUZLUK' ANLAMINA GELİR
Sandık başlarında kamu görevlisi olmayan ya da kamudan ihraç edilen, görevden uzaklaştırılan, emekli olan, askeri personellerin de olması Tam kanunsuzluk anlamına gelmez mi? Seçimin iptali ve yenilenmesi gibi bir yolun da denenmesi gerekecek. Sandık başkanları üzerinden yürütülen bir organize usulsüzlük olduğunu düşünüyoruz. Sadece geçersiz oy sayımıyla AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594. Sandık başkanları üzerinden yürütülen usulsüzlük var. Sandık başkanlarından kamu görevlisi olmayan toplam sayı 19 bin 623. Bundan önceki seçimlerin hiçbirinde bu derece bir usulsüzlük olmadı. Sandık başkanları gözünü kararttı.İstanbul'da el değiştirelim diye sandık başkanları çok ince bir işçilik çıkarmışlar. Bir kısım memur üyeler de böyle davranmış olabilir.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ''Seçim işleri yolsuzluğu yapıldı''
10 BİNE YAKIN SAYIM CETVELİ SORUNLU
31 bin 280 sayım döküm cetvelinden 10 bine yakını sorunlu. Temel çöktü. Kim bu kayıt dışı aktörler? Bu iş sadece CHP'ye gönül verenler tarafından yapılacak bir iş de değil.Türkiye'yi geçmişten beri bölmeye, Türkiye'nin kardeşlik iklimini alt üst etmeye çalışan, başkalarının tetikçiliğini yapan unsurlar da bu işin içinde. Yarın CHP'ye de dönecek bu. Biz ilk günden beri soruyoruz. Bu kadar şey üst üste nasıl gelir? Biz o günden sonraki yöntemlere, sosyal medya hareketliliğine baktığımızda, bu işler sanki FETÖ'nün aktif bir şekilde rol aldığını gösteren işaretlerle dolu. Elbette ilçelere ilişkin bir şeyler yapılmış olabilir ama odak büyükşehirdi ve ilçeyle o derece uğraşmadılar, uğraşamadılar. 'Bir tarafa bütün enerjimizi sarf edelim, kanalize edelim, oradan sonuç çıkartalım' dediler ve böyle davrandılar diye düşünüyoruz.
YSK NE KARAR VERİRSE VERSİN ADIMLARIMIZ OLACAK
YSK, kararını olumlu da olumsuz da verse atacağımız adımlar var. Kesinlikle bunları tek tek belirleyip suç duyurusunda bulunacağız. Bu karşılıksız kalmamalı, kimse, isterse AK Parti'nin içinden olsun. Çünkü seçim güvenliğini zedelemeye hiç kimsenin hakkı yok. Kim olursa olsun, isterse babamızın oğlu olsun, bu derece kanunsuz iş ve işlemlere imza atan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Hiçbir seçimde olmadığı kadar usulsüzlük var, o kadar fazla ki... 10 binlerce hatanın, usulsüzlüğün sadece hataya bağlanması mümkün değildir. Yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç var.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz "Sadece yüzde 10 sayıldı"
BEYİN TAKIMI TÜM YAPILANMALARI KULLANMIŞ
Bu iş son anda başlatılmadı. 24 Haziran seçimleri öncesinde başlayan bir kurgu var. Adeta taammüden yapılmıştır. 24 Haziran'da bütün oynamalarla, en fazla bir milletvekiline etki edebilirlerdi, çok şey değişmiyordu. Ama İstanbul'da 'el değiştirelim' diye hazırlandılar. Bunu sadece bir yerin kurgulaması mümkün değil. Beyin takımı neresiyse orası bütün güçleri birleştirmiş. Yasal, gayrı yasal tüm yapılanmalardan istifade etmiş.
298 sayılı yasanın 8. maddesi, 'Kamu hizmetinden yasaklı olanlar, seçme hakkına da sahip değildir' diyor. Kamu hizmetinden yasaklı olanlar için illa mahkeme kararı gerekir mi? Bence hayır. KHK, 'Kamu hizmetinden yasaklı' demiş".İstanbul seçimleri baştan sona şüphelidir. Bu yolsuzluktan arındırmaktaki en önemli görev YSK'ya aittir. ANKARA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz "İstanbul seçiminin yenilenmesi gerekir"
İŞTE 44 SAYFALIK OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ DİLEKÇESİ
AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle YSK'ya 44 sayfalık itiraz dilekçesi sundu
DİLEKÇEDE YER ALAN SEÇİME İLİŞKİN HATALAR VE USULSÜZLÜKLER
İstanbul'un 39 ilçesinde 31 bin 280 sandıkta yapılan oy verme işlemleri sonrasında hazırlanan sandık sonuç tutanaklarında ciddi maddi hatalar ve usulsüzlükler tespit edildi.
Geçersiz oy pusulalarının bazılarının kayıp olduğu, oy kullanan seçmen sayısı ile tutanaklara işlenen oy sayılarının eşit olması gerektiği ancak 12 bin 410 sandıkta eşitliğin sağlanamadığı belirlendi.
5 bin 388 adet mühürsüz, 694 adet imzasız, 214 boş, 498 eksik, 919 rakam belirtilmemiş, bin 135 adet sayısı eksik oy sayım döküm cetveli olduğu tespit edildi.
Sandık kurullarının hataları ve yanlış işlemeleri sonucu meydana gelen eksik veya fazla oy sayısının 25 bin 313 olduğu ve bunun da seçimlerin sonucunu doğrudan etkilediği ortaya çıktı.
Seçmen listesinde yapılan bütün bu maddi hatalar ve/veya kasti yanlışlıklar ve kanuna aykırılıklar sebebiyle gerçek durumu tespit edilemeyen şüpheli oy sayısı 300 binden fazla.
İstanbul genelinde ilk etapta kullanılan oyların 320 bini geçersizken itirazlardan sonra geçersiz oyların sayısı 314 bin 243'e düştü.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP lehine geçerli sayılan ancak usulüne uygun bir sayımda geçersiz olması gerekn oyların toplamı 35 bin.
Geçersiz oylar yönünden yeniden değerlendirmesi yapılan bazı seçim torbalarının içinde bulunması gereken geçersiz oy pusulalarının torba içersinde bulunmadığı tutanak ile tespit edildi.
Sandık başkanlarından 6 bin 539'unun, sandık kurulu üyelerinin de 13 bin 84'ünün kamu görevlisi olmayanlar arasından seçildiği belirlendi.
İstanbul'da 2 bin 308 adet oy kullanan "kısıtlı seçmen" ile bin 229 adet yerine oy kullanılan ölü seçmen" tespit edildiği, kanuna aykırı biçimde kullanılan bu tür oyların toplamının 19 bin 350 olduğu tespit edildi.
KHK ile kamu görevinden çıkartılan 12 kişinin sandıklarda, sandık kurulu başkanı ve memur üye olarak görev yaptığı belirlendi.
İstanbul'un 39 ilçesinde zihinsel engeli bulunan 18 yaş ve üstü 21 bin 782 kişininin seçmen listelerinde yer aldığı ve oy kullandıkları belirlenerek dilekçede örnekleriyle anlatıldı.