Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın halen görevde olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Osman Şimşek hakkında yürüttüğü soruşturmada örgüt üyelerinin üniversitelere nasıl alındığına dair çarpıcı detaylar yer aldı. "Örgüt İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek" suçlanan Şimşek hakkında hazırlanan 98 sayfalık iddianamede akademiye sızmak için "örgütsel çember" taktiğinin uygulandığına yer verildi.
Pedofiliden suçlu bulunan FETÖ'cü Türkiye'ye getirildi
4 ADIMDA ÖRGÜTSEL ÇEMBER
İddianameye göre, örgüt tüm Türkiye'de uyguladığı uygulamayla ele geçirmek istediği üniversitenin ilk etapta rektörünü kendi üyelerinden ya da rahatça kullanabileceği kişilerden seçtiriyor. Ardından da tüm üniversiteyi kontrol altına alabilmek için de akademisyen alımlarında 'Üniversitede Göreve Başlamaya ilişkin Örgütsel Çember' sistemini devreye sokuyor. Savcı Yıldırım'a göre Rektör Osman Şimşek'in katkısıyla örgüt, NKÜ'de hâkimiyetini kurarken şu 4 adımı takip etti:
Rektör Osman Şimşek, ilk etapta şahsa özel, şahsı tarif eden, spesifik ilan çıkarıyor.
Bu ilana sadece FETÖ iltisaklı, hedeflenen şahıs başvurabiliyor. Yani bu ilan kişiye özel.
İlana başvuran örgüt üyesi akademisyen adayı için yine örgüt üyesi akademisyenlerden oluşan jüri oluşturuluyor.
Son adımda ise, jüri değerlendirmesi sonucu sözde başarılı bulunan akademisyen için kadrosuna atanmasına ilişkin durumunu inceleyecek ve bilimsel niteliklerini tespit edecek üniversiteler arası kurul öğretim üyeleri, rektör tarafından FETÖ'cülerden oluşturuluyor. Bu kurul akademisyen adayı için olumlu görüş belirtir rapor düzenliyor. Böylece birçoğu FETÖ üyesi olan ilgili fakülte yönetim kurulunca akademisyenin NKÜ'ye kabulü yapılıyor.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Şimşek hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.